RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

GRAFICE Tot ce trebuie să știi despre Omicron: simptome, riscuri, cât de periculoasă este varianta pentru copii, ce trebuie să faci dacă ai simptome de COVID

România este în plin val cinci al pandemiei, generat de varianta Omicron a coronavirusului, cea mai contagioasă de până acum. Săptămâna aceasta s-a înregistrat și un record de 40.000 de infectări depistate în 24 de ore, iar în următoarele zile numărul de cazuri a depășit 30.000. Și încă nu a fost atins vârful.

Aproape 11.000 de persoane sunt internate în total, dintre care peste 1.000 la ATI. Sunt date similare cu cele înregistrate la finalul lunii septembrie anul trecut, în valul Delta, cu circa trei săptămâni înainte de a se atinge vârful valului.

850 de minori sunt internați acum, 24 fiind la Terapie Intensivă. Numărul de copii internați a depășit maximum din valul 4, când recordul a fost de 515 pacienți minori, însă cu 45 de copii la ATI.

Totuși, numărul de infectări zilnice a depășit deja dublul recordului din valul Delta și trendul este crescător. Varianta Omicron este mult mai contagioasă și, aparent, mai blândă. Se înregistrează 100 de decese pe zi față de 200 până la 500 de morți zilnice în valul Delta.

  

Așadar, care sunt riscurile?

Tulpina Omicron a apărut la aproape doi ani de la începutul pandemiei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Răspunsul năucitor al Moscovei după ce un fost șef al NATO a sugerat un scenariu nou pentru aderarea Ucrainei la alianță

Redacția

România, la cel mai scăzut număr de cazuri de COVID-19 din ultimele 10 luni

Redacția

Puțin peste 900 de români s-au vaccinat anti-COVID în cea de a doua zi a anului

Redacția
Încarcă...