RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Giganţii IT chinezi vor să se extindă în România


Companiile tehnologice chinezeşti sunt în continuă expansiune, iar două dintre cele mai mari din lume au planuri importante de dezvoltare în ţara noastră.

  

 

România este o ţară atractivă din punct de vedere economic pentru China. Conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului în România existau la finele anului trecut, 11.453 de societăţi comerciale cu participare chineză la capitalul social, valoarea investiţiilor chineze în România fiind de  408 milioane dolari, reprezentând 0,76% din totalul investiţiilor străine în România. Aceste valori plasează China pe locul 18 în clasamentul general al ţărilor care au investit în România.

Huawei, unul dintre cel mai mare producători de echipamente de reţea şi de smartphone-uri din lume, a intrat pe piaţa locală în anul 2003. În intervalul 2007-2012, investiţiile Huawei în România au totalizat 90 milioane de euro. În iunie 2012, Huawei a anunţat că a investit şase milioane de euro în deschiderea unui centru de suport global în România, suma urmând să crească la 200 milioane de euro până în 2015. Compania a anunţat recent că intenţionează să deschidă un alt doilea centru de suport global în ţara noastră, în vestul ţării.

Actualul centru de suport are 700 de angajaţi şi deserveşte Europa, America de Nord, Africa, Australia şi Orientul Mijlociu. Huawei are, în total, în ţara noastră 1.200 de angajaţi şi 8.000 în toată Europa. „Nu veţi găsi o ţară ca România în Uniunea Europeană. România este cea mai importantă ţară pentru grupul Huawei“, a declarat Andy Hu, director de comunicare Huawei.

Tocmai de accea, gigantul chinez are în plan deschiderea unui nou centru în Timişoara, însă deocamdată nu demarează lucrările, aşteptând ca mediul politic să se stabilizeze, conform oficialilor chinezi.„Vom continua să investim în dezvoltarea activităţii Huawei în România,“ a declarat şi Shen Dahai, şeful centrului global din Bucureşti.

Citește articolul integral pe Capital.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Secretele hidrocentralei din inima Muntelui Cioclovina. Tunelurile săpate prin munte prin care armata ar putea comunica în caz de necesitate

Redacția

De unde provine mitul conform căruia pisicile au nouă vieți

Redacția

(2)Sistemul Hidrotehnic Independent Pascani scoate la concurs

Redacția
Încarcă...