RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Germania va face controale la frontieră în timpul Campionatului european de fotbal – Euro 2024

Ministrul de interne german, Nancy Faeser, a anunţat că vor fi instituite temporar controale la toate graniţele Germaniei pe parcursul Campionatului european de fotbal care are loc în această vară, informează marţi dpa, preluat de Agerpres.

„Vom desfăşura controale temporare la frontieră la toate graniţele Germaniei pe parcursul campionatului, pentru a împiedica posibili autori de violenţe să intre în ţară”, a declarat Faeser, citată în ediţia de marţi a cotidianului regional german Rheinische Post.

Măsura este necesară pentru a asigura cea mai bună protecţie posibilă acestui eveniment internaţional major, potrivit ministrului.

Se pune accentul pe protecţia împotriva extremiştilor, huliganilor şi alte elemente violente, precum şi pe securitatea reţelelor informatice în faţa atacurilor cibernetice, a menţionat ea.

  

Euro 2024 începe în Germania pe 14 iunie, finala fiind prevăzută pentru 14 iulie.

În 2006, Germania a suspendat temporar acordul european privind renunţarea la controalele de frontieră înainte şi în cursul Cupei mondiale.

Nancy Faeser a indicat recent că are în vedere introducerea de controale temporare la frontieră pe parcursul campionatului european.

La jumătatea lunii trecute, ministrul de interne german a prelungit controalele la frontierele terestre cu Polonia, Republica Cehă şi Elveţia până la jumătatea lui iunie,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Se caută soluții pentru ”rablele” aflate încă în circulație. Ministrul Mediului: ”Cred că o variantă ar fi o taxare diferențiată la nivelul autorității locale”

Redacția

Situație dificilă la FC Barcelona – Președintele Joan Laporta, infectat cu coronavirus

Redacția

Trei cazuri de pestă porcină africană depistate la mistreţi în fonduri de vânătoare diferite din județul Neamț

Redacția
Încarcă...