NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Germania poartă discuții cu Israelul pentru a cumpăra sistemul de apărare antirachetă Arrow 3, menit să distrugă în siguranță rachetele nucleare / Interceptorii sistemului israelian pot zbura dincolo de atmosfera terestră

Germania este în discuții cu Israelul pentru a cumpăra sistemul de apărare antirachetă Arrow 3, ca parte a eforturilor Berlinului de a-și întări forțele armate după invazia Rusiei în Ucraina, a declarat luni premierul israelian Yair Lapid, în cadrul unei vizite în capitala germană, relatează Reuters.

Germania și-a sporit cheltuielile militare după ce Rusia a trimis trupe în Ucraina în februarie, trimițând în același timp ajutoare și arme grele la Kiev ca parte a unui răspuns internațional.

„Israelul … va juca un rol în construirea noii forțe de apărare a Germaniei, în principal în domeniul apărării aeriene”, a declarat Lapid reporterilor, vorbind alături de cancelarul german Olaf Scholz.

„… are de-a face cu angajamentul nostru total față de siguranța Germaniei, față de siguranța Europei, față de capacitatea democrațiilor liberale de a se apăra”, a adăugat el.

Advertisements
Advertisements
  

Lapid a descris discuțiile lor ca ducând la un „viitor posibil acord”, dar a refuzat să schițeze costurile. Scholz a declarat că Germania își va consolida apărarea prin cumpărarea mai multor sisteme de apărare aeriană în viitor și a numit sistemul Arrow 3 o „ofertă de înaltă performanță”, dar a refuzat, de asemenea,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Amenzi de 12.000 de lei la Spitalul din Sibiu, după dezvăluirile cutremurătoare privind pacienții COVID legați de pat

Redacția

Europarlamentarul Victor Negrescu cere  schimbarea tratatelor europene pentru a relansa proiectul UE

Redacția

Schimb de replici între Clotilde Armand şi Grindeanu: „Un nou caz Florin Roman” / „A produs atâta gunoi în Sectorul 1 încât a început să arunce cu el până la Timişoara”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site