NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Germania: Armin Laschet, favoritul la succesiunea Angelei Merkel, respinge acordarea de reparaţii de război Poloniei

Armin Laschet, favoritul la succesiunea actualului cancelar german Angela Merkel, a vorbit sâmbătă, cu prilejul aniversării a 77 de ani de la Insurecţia din Varşovia, despre responsabilitatea Germaniei în declanşarea celui de-al doilea Război Mondial.

„S-au produs (…) atrocităţi comise de germani împotriva întregii populaţii poloneze, lucru care mă umple de o ruşine profundă şi de smerenie”, a declarat candidatul de dreapta la postul de cancelar al Germaniei pentru ziarul polonez Rzeczpospolita, relatează Agerpres.

Laschet va participa la ceremoniile de comemorare din Varşovia care au loc sâmbătă. În Varşovia ocupată de germani la 1 august 1944, mişcarea de rezistenţă poloneză s-a ridicat împotriva forţelor germane din oraş. Insurecţia a fost înnăbuşită brutal, estimându-se că între 150.000 şi 200.000 de civili şi-au pierdut viaţa. Varşovia a fost aproape distrusă în timpul luptelor.

Cu toate acestea, Laschet a respins solicitările de reparaţii de război făcute de unii membri ai formaţiunii de guvernământ din Polonia, Partidul Lege şi Justiţie (PiS). „Nu face deloc bine instrumentalizarea politică a acestei chestiuni din nou şi din nou”, a spus el.

  

Întrebat î

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Cum arată configurația parlamentară dacă USR PLUS părăsește Coaliția: PNL, UDMR, și minoritățile, departe de a face majoritate simplă

Redacția

Ludovic Orban: Sunt primul preşedinte de partid în 31 de ani c​are nu a numit oameni numai dintre prieteni sau dintre cunoscuţii găştii

Redacția

O polițistă a murit în propria curte, strivită de mașina lăsată neasigurată în pantă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site