Secretarul general-adjunct, Mircea Geoană, a vorbit, la un eveniment de la Bruxelles, despre necesitatea unității românilor, care ar fi calea de urmat și exemplele date de elitele politice din trecut.
Mircea Geoană, numărul doi din NATO FOTO EPA EFE
Mircea Geoană a ținut un discurs, cu ocaza Zilei Principatelor Unite, la Bruxelles, la invitația Asociației Proiectului RO2030.
„Unirea Principatelor a fost un proces început în 1848, când focul revoluției a călit nu doar idealurile sociale, ci și acela al unității naționale. Românii își potriveau ceasul istoriei cu cel al Europei. Programul de țară de la 1848, urma să îl împlinească Alexandru Ioan Cuza unsprezece ani mai târziu. Principele Cuza rămâne în istorie ca efigie a unui vis, a unei rugăciuni primite, a gândului înaripat de voință și a voinței transformată în faptă. Dar Cuza nu doar a unit, ci a și transformat țara. A introdus reguli clare de rânduire a statului. A fost arhitectul primului mare salt istoric din istoria modernă a României”, a afirmat Mircea geoană.
„Educația de toate gradele, ocrotirea sănătății, armata și ordinea internă, economia agrară, sistemul fiscal, transporturile,