RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Scandal în Polonia din cauza vizelor acordate migranților în schimbul unor sume de bani, cu câteva săptămâni înainte de alegeri

Un scandal a izbucnit în Polonia, cu câteva săptămâni înainte de alegeri, din cauza vizelor acordate cetățenilor străini în schimbul unor sume de bani. Scandalul lovește din plin guvernul polonez puternic anti-migrație, transmite AP. 

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că așteaptă rezultatele unei anchete privind scandalul „bani contra viză” al guvernului polonez, format în principal de anti-migranți, în timp ce opoziția se întreabă dacă oficialii guvernamentali știau că unele dintre aceste vize pentru țări din Uniunea Europeană au fost vândute unor suspecți de terorism.

Conform acuzațiilor, consulatele poloneze ar fi vândut vize temporare de muncă migranților pentru mii de dolari, cu doar câteva săptămâni înainte ca partidul de guvernământ, puternic anti-migrație, să încerce să fie reales pentru un al treilea mandat.

Informațiile furnizate de presă arată că secțiile consulare poloneze au emis aproximativ 250.000 de vize pentru migranți din Asia și Africa începând cu 2021 în schimbul unor sume de bani.

Advertisements
  

Duda a declarat că „nu poate dezvălui detaliile legate de suspiciunile privind astfel de practici”. El a declarat că așteaptă rezultatul anchetei, adăugând că „după cunoștințele sale, cel puțin o parte din informațiile apărute în mass-media sunt false”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Fost angajat al Twitter, condamnat în SUA pentru spionaj în favoarea saudiților / Acesta vindea regatului saudit datele personale ale celor care criticau regimul

Redacția

Spitalul Județean Suceava nu are paturi libere la ATI pentru pacienţi COVID

Redacția

Programul secret de investigații OZN al Pentagonului confirmă existența acestora? Descoperă dovezile și ascultă mărturiile celor implicați. „OZN: Investigații”: o nouă serie documentară disponibilă astăzi la 21:00, doar la National Geographic (P)

Redacția
Încarcă...