RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Franța își testează cu succes racheta nucleară modernizată ASMPA

Franța a testat cu succes miercuri versiunea modernizată a rachetei sale nucleare ASMPA, fără încărcătură, care face parte din componenta aeriană a strategiei de descurajare, a anunțat ministrul Forțelor Armate Florence Parly, potrivit AFP.

Rafale lanseaza o ASMPAFoto: YouTube

Acest anunț vine la apogeul războiului din Ucraina invadată de Rusia și în timp ce unii observatori se întreabă despre o potențială escaladare militară a Rusiei.

  

„Florence Parly, ministrul Forțelor Armate, își exprimă marea satisfacție după succesul din 23 martie 2022 a testării rachetei strategice îmbunătățite aer-sol cu ​​rază medie de acțiune (ASMPA), lipsită de încărcătura sa militară” , potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

„Racheta, dezvoltată de producătorul francez MBDA, a fost lansată cu Rafale de la baza aeriană 120 din Cazaux”, în sud-vestul Franței, potrivit comunicatului de presă.

„Acest succes marchează intrarea în faza de producție a rachetei îmbunătățite ASMPA, o condiție prealabilă înainte de intrarea acesteia în serviciu în Forțele Strategice ale Forțelor Aeriene și Spațiale și în Forțele Aeriene Navale Nucleare ale Marinei Franceze”, precizează comunicat de presa.

Racheta nucleară aer-sol cu ​​rază medie de acțiune (ASMPA) a fost pusă în funcțiune în 2009 și urmează să fie înlocuită în jurul anului 2035 cu un sistem aer-sol de nouă generație (ASN4G).

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Grecia: Negaționiștii coronavirusului îi invocă pe “Grecii Autohtoni Indigeni” – Ce acte incredibile depun

Redacția

Daea: Cum dracu să bagi gândacul în gură? Saliva nu porneşte de la directivă, porneşte de la gust

Redacția

Guvern: Modificări în privința finanțării reabilitării energetice a blocurilor de locuințe, pe agenda ședinței de luni

Redacția
Încarcă...