RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Fostul viceprimar din Hârlău a scăpat de control judiciar

Judecătorii ieşeni au decis ieri ca fostul viceprimar al oraşului Hârlău, Florin Ţăpu­şă, judecat într-un dosar în care inculpat este şi fostul primar, să fie cercetat în stare de libertate. 

 

Magistraţii au decis să îi revoce controlul judiciar impus lui Ţăpuşă, acesta nemaifiind astfel nevoit să dea cu subsemnatul, periodic, la Poliţie. „Este o de­cizie pe care o aşteptam“, a comentat avocatul Robert Amun­tencei, apărătorul lui Ţă­puşă. „În cursul anului 2015, inculpatul Ţăpuşă Florin a efectuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de viceprimar al oraşului Hârlău, în sensul că, în calitate de administrator de fapt a două societăţi comerciale, s-a implicat în nego­cierea şi încheierea de contracte, a ţinut legătura cu consultanţi ai firmei, a primit comenzi în numele firmelor şi a efectuat plăţi către anga­jaţi“, au mai arătat procurorii, referitor la acuzaţia adusă lui Ţăpuşă. 

  

Anchetatorii au mai notat că viceprimarul ar fi ajutat o cunoştinţă să treacă un drum ce avea barieră fără a plăti taxele aferente, dar şi că ar fi folosit un angajat al primăriei în interes personal. 

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Incendiu în Târgu Frumos. O mașină a ars în plină stradă

Ema Roman

Un pășcănean a incendiat poarta unei femei, iar acum este sub control judiciar

Redacția

Biroul Rutier Pașcani va avea un nou șef

Marius Parteni
Încarcă...