RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Fost deputat şi decan al Baroului Iaşi, beat la volan în toiul nopţii

Adrian Ion Mogoş, fost deputat PNL şi şef al filialei acestui partid ani la rând, a vrut să mute maşina din parcare, dar a lovit alte două. Un alt şofer prins beat a fost arestat pentru 30 de zile.

 

  

Weekend plin de alcool pe străzile din Iaşi. Numeroşi şoferi vor avea parte de anularea permisului de conducere după ce au fost prinşi de către poliţişti conducând autoturisme după ce au consumat alcool din belşug. Seria a fost începută vineri seară, în jurul orei 22, atunci când un şofer de la Apavital s-a înfipt la propriu cu autoutilitară într-unul din parapeţii pasajului „Mihai Eminescu“ din Fundaţie. Vasile B., în vârstă de 57 de ani, abia a putut bolborosi câteva cuvinte atunci când poliţiştii Biroului Rutier Iaşi i-au pus fiola.

„Cinstit? Am băut două sute de coniac. Cu Cola…“, a spus şoferul poliţiştilor. Pentru că nu a putut sufla în etilotest, acesta a fost transportat la sediul Poliţiei unde agenţii au reuşit să-l facă să sufle în aparatul Drager. Acesta arătat o valoare de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dincolo de pagubele făcute pasajului şi maşinii de serviciu, care aparţine Apavital, şoferul a fost arestat pentru 30 de zile pentru infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului. „La data de 29 iunie, bărbatul a fost prezentat cu propunere legală Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, fiind introdus în arestul IPJ Iaşi“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Sâmbătă seara, şi un cunoscut avocat din Iaşi, care s-a urcat la volan pentru a muta maşina, s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. Avocatul Adrian Ion Mogoş, fost decan al Baroului Iaşi, fost deputat PNL şi fost şef al filialei judeţene a acestui partid timp ce mai mulţi ani în perioada anilor ’90, a fost chemat din casă de către poliţiştii locali pentru a-şi muta maşina de pe un loc care aparţinea altui vecin. Cu toate că băuse alcool, avocatul s-a urcat la volan şi, ghinion, a lovit două maşini parcate în apropiere. Poliţiştii locali au sunat la Poliţia Rutieră Iaşi, care a venit şi l-a testat, reieşind o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, permisul fiindu-i reţinut în vederea anulării. 

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Accident rutier în Ruginoasa. Localitatea rămasă fără curent electric (Foto)

Ema Roman

Doi șoferi depistați în trafic sub influența alcoolului

Redacția

Atenție șoferi! Accident cu pagube materiale pe strada 1 Decembrie! (foto)

Marius Parteni
Încarcă...