NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Florin Constantinescu: România trebuie să continue progresele

Senatorul PSD Florin Constantinescu a prezentat plenului Senatului din 30 septembrie o declaraţie politică intitulată: România trebuie să continue progresele.

În cadrul declaraţiei politice senatorul păşcănean a arătat că în perioada 2009-2010 asistam la cea mai mare cădere economică din Uniunea Europeană, după ţările baltice. Economia României a început abia în ultimii ani să facă progrese remarcabile, progrese care, în opinia senatorului, trebuie continuate.

“În anul 2013 aveam a doua cea mai mare creştere economică din Uniune, iar anul acesta – cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. România depăşeşte PIB-ul din 2008, Guvernul Victor Ponta recuperând tot ce s-a pierdut în timpul crizei”, a afirmat senatorul Florin Constantinescu.

  

Pentru a reliefa situaţia, Constantinescu a făcut apel la câteva date statistice. Astfel,  senatorul a arătat că un factor important al creşterii producţiei a fost acela că investitorii străini şi-au recapătă încrederea în economia românească, iar investiţiile străine directe (ISD) sunt la maximul ultimilor 4 ani. Date recente din agricultură arată că România este pe locul doi la producţia de porumb în Europa, după Franţa. Producătorii români urmează să strângă 11,5 milioane de tone de porumb în această toamnă, o cantitate similară cu cea de anul trecut, în valoare totală de 1,5 mld. euro.

“În plan social, au fost create în primii doi ani de Guvernare Ponta, 140.000 de noi locuri de munca. Noi joburi vor fi create prin atragerea fondurilor europene, investiţiile statului (în special infrastructură), facilităţile acordate firmelor pentru angajare tineri şi pentru crearea de locuri de muncă şi deblocarea la anagajarea în sistem public. Rata de ocupare a populaţiei cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani a ajuns la 61,2% în cel de-al doilea trimestru din 2014, în creştere cu 1,7 puncte procentuale faţă de trimestrul anterior, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică”, a spus senatorul social-democrat.

În final, Florin Constantinescu a opinat că România trebuie să continue progresele: “Echipa Premierului Victor Ponta a arătat că vrea să muncească pentru oameni, să construiască, să investească în tineri, să privească cu încredere şi optimism spre viitor.(…) Această echipă a demonstrat, şi încă mai are de demonstrat. Mesajul constructiv a fost încununat de fapte curajoase.(…) Încă mai avem de muncit, încă mai avem de schimbat multe lucruri, România trebuie transformată în mai bine.(…)”.

 Comunicat de presă 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Dezbateri legislative și propuneri importante la Forumul de vară al Serviciilor Publice

Redacția

Racolare ”genială” la AUR: a trecut în CV că ştie să folosească smartphone-ul, internetul şi Facebook-ul

Redacția

PSD în mijlocul cetățenilor, pentru promovarea proiectului din perioada 2016-2020

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site