RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Firma primarului și a altor politicieni au beneficiat retroactiv de ștergerea unor datorii. Pășcănenii care și-au montat centrale în sezonul trecut, nu pot primi ajutoare!

Propunerea venită din partea unui consilier din opoziție cu privire la acordarea de ajutoare pentru toți clienții RAGCL, care s-au debranșat sub amenințarea sistării agentului termic și apei calde, nu a fost aprobată de aleșii puterii. Argumentul celor care s-au opus a fost acela că nu se pot acorda retroactiv asemenea facilități.

 

  

Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani, a propus la momentul la care s-a adoptat proiectul cu privire la acordarea de ajutoare de urgență pentru achiziția de centrale, ca și cetățenii care și-au montat centrale înainte de 1 aprilie 2019, după experiența de anul trecut, să beneficieze de ajutoare.

“Propun să eliminăm acea prevedere prin care beneficiarii de ajutor sunt cei care se debranșează după 1 aprilie 2019. Indiferent de situație, trebuie să ținem cont de faptul că acești oameni au ajuns în această situație nu din cauza lor, ci a deciziilor luate la nivel de Primărie. Foarte mulți dintre ei sunt cetățeni, buni platnici, care s-au împrumutat sau și-au cheltuit economiile pentru achiziția unei centrale. Oamenii nu sunt vinovați de faptul că sistemul centralizat s-a închis. Ei au fost preventivi, după ce au văzut ce au pățit anul trecut”, a susținut Marius Pintilie.     

Propunerea nu a fost îmbrățișată de reprezentanții executivului local, printre care și primarul Dumitru Pantazi. Aceștia au susținut că nu se pot acorda retroactiv asemenea facilități, fapt ce a dus și la votul împotrivă dat de consilierii puterii.

Măsura este una care contravine altor facilități, acordate retroactiv, de care au beneficiat primarul și alți politicieni locali. Firma primarului, AgroComplex Lunca SA a beneficiat în 2007 de ștergerea unor datorii, caz instrumentat de DNA. Alte societăți controlate de politicieni, Legume SA, Constructorul SA și multe altele, au beneficiat de asemenea favoruri, fără a mai fi invocat acest aspect.

Am încercat astăzi să aflăm din partea primarului un punct de vedere față de această situație, dar acesta nu a răspuns apelurilor telefonice.

Related posts

Programul S.C.L.E.P Pașcani, în perioada 26-27 septembrie

Oana Cordoneanu

Noi reguli pe piața RCA. Păgubiții firmelor în faliment pot cere și peste 500.000 de lei

Redacția

Propunere: chirii mai mici pentru comercianţii din piaţa vale!

Marius Parteni
Încarcă...