NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Firma din Pașcani care a semnat cu Ferrari şi i-a bătut pe chinezi anunță că exportă acum în 52 de țări

“Lupt, sunt pe o piață grea, dar am ajuns să exportăm în 52 de țări”, anunţă Doina Cepalis, patroana firmei Te-Rox Prod Pașcani. Cepalis susţine că vrea să facă la Paşcani “un grup de firme, grupul Te-Rox, să arăt că putem fi competitivi pe plan internaţional”. 

 

Te-Rox Prod Pașcani a înregistrat în 2011 o creştere cu 7% a cifrei de afaceri faţă de 2010 (an în care înregistrase afaceri de puţin peste 80 milioane lei). “Poate părea puţin după o creştere de 650% în 2009 şi 2010, dar gândiţi-vă că este de fapt confirmarea poziţiei noastre pe piaţă, pe o piaţă extrem de competitivă”, a spus Doina Cepalis.

  

Te-Rox Prod Pașcani s-a specializat pe fabricarea scaunelor auto pentru copii şi a centurilor de siguranţă, ajungând să lucreze cu producători auto extrem de pretenţioşi, gen Ferrari.

S-a născut din ruina unei fabrici de stat

“Am cumpărat fosta fabrică Integrata cu buletinul în 2000. Pur şi simplu m-am dus la licitaţie doar cu buletinul și am cumpărat-o. Apoi mi-am pus mâinile în cap. Fabrica avea exces de personal şi utilaje de pe vremea lui Stalin. 7 ani m-am chinuit să salvez de la faliment Integrata Paşcani. Am încercat tot ce se putea, in, cânepă, dar producătorii chinezi au câştigat. Nu am avut nici o şansă în faţa lor. În plus nici acasă nu aveam sprijin. Băncile nici măcar nu m-au lăsat să intru pe uşă, n-au vrut nici măcar să mă cunoască. La fel autorităţile locale. Integrata avea un nume foarte prost”, povesteşte Doina Cepalis.

A refuzat un mall

În 2005 i s-a propus să facă un mall pe amplasamentul fabricii, dar, în ciuda greutăţilor, a refuzat. “Am acolo 45.000 de metri pătraţi, şi era tentant terenul, dar eu m-am încăpăţânat să cred că puteam face producţie industrială. În 2007, când mi-a fost clar că am pierdut meciul cu chinezii, mi-a părut rău că nu am vrut să cedez terenul pentru mall, dar imediat m-am ambiţionat să reuşesc”, continuă Doina Cepalis.

2007 – anul renaşterii

În acel an a pus lacătul pe Integrata şi a căutat o nouă nişă. “De frică să nu pierd chiar totul nu m-am dat bătută. Am mers peste tot, am întrebat, am căutat şi am identificat o nişă. Eram atunci la câţiva paşi de a cădea. Dar am trecut peste greutăţi şi am început să producem scaune auto pentru copii. Am avut marele avantaj de a lucra prin credit de la producător. Luam materie primă pe credit, o plăteam la 120 de zile dar recuperam banii foarte repede de la clienţi. De fapt acesta este secretul firmei TE-ROX Prod SRL: exportăm în fiecare zi, 365 de zile din 365, inclusiv de sărbători”

Concediu pe vapor abandonat pentru contract la -20 de grade

Doina Cepalis susţine că a avut de trecut peste atâtea greutăţi încât nu-şi mai aminteşte decât de cele care au impresionat-o puternic. “După cinci ani de muncă susţinută am plecat în primul concediu. Eram pe vapor când am primit un telefon de la o reţea de 1000 de magazine. Am coborât plângând de pe vapor şi m-am dus la -20 de grade să semnez acel contract. Aşa am reuşit să mă revanşez faţă de chinezi. China m-a bătut pe in şi cânepă, iar eu i-am bătut la scaune auto”.

1000 de angajaţi în 5 ani

Din 2007 până acum TE-ROX Prod SRL a ajuns la 1000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de aproape 22 milioane euro în 2011. “Facem export 100% şi preconizăm o creştere cu două cifre pentru anul viitor“, spune Doina Cepalis, ieşeanca ce a demonstrat lumii că şi chinezii pot fi învinşi.

sursa topiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Serviciul Municipal Fiscal Pașcani: Obligaţii declarative cu termene în luna septembrie 2013

Redacția

Numărul pensionarilor a scăzut

Redacția

Românii vor putea cere amânarea ratelor la banca

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site