RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Festivalul de Film de la Veneţia: „L’Evenement” de Audrey Diwan a primit Leul de Aur. Lungmetrajul românesc „Imaculat”, cel mai bun debut / Lista completă a câştigătorilor

”L’Evenement”, regizat de cineasta franceză Audrey Diwan, a câştigat sâmbătă seară trofeul Leul de Aur al celei de-a 78-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, unde România a fost reprezentată de trei producţii, în diverse secţiuni, iar lungmetrajul ”Imaculat” a fost desemnat cel mai bun debut, relatează News.ro.

Cea de-a 78-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia a început pe 1 septembrie şi a avut loc, la fel ca anul trecut, cu prezenţă fizică, dar cu un protocol pentru Covid-19.

Pe covorul roşu al evenimentului au păşit, între alţii, Pedro Almodóvar, Penélope Cruz, premiată pentru interpretare, Javier Bardem, Antonio Banderas, Jamie Lee Curtis şi Roberto Benigni – premiaţi pentru întreaga activitate -, Ben Affleck şi Jennifer Lopez, Maggie Gyllenhaal şi Ridley Scott, care a primit trofeul Glory to the Filmmaker.

România a fost reprezentată de ”Miracol”, regizat de Bogdan George Apetri, inclus în competiţia Orizzonti, ”Plastic semiotic”, scurtmetraj de Radu Jude, prezentat în afara concursului, şi de ”Imaculat”, de George Chiper-Lillemark şi Monica Stan, selectat în competiţia Giornate degli Autori, secţiune paralelă a festivalului. Acesta din urmă a primit şi două trofee colaterale – Authors under 40 Award pentru scenariu şi GdA Director Award.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

SUA: Cel puţin trei morţi într-un atac armat în New Mexico

Redacția

Cupa Africii pe Națiuni: Senegal s-a calificat în finala competiției (3-1 vs Burkina Faso)

Redacția

Roberta Metsola, președinta Parlamentului European: Nu priviți Europa ca pe un dat EDITORIAL EXCLUSIV

Redacția
Încarcă...