NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Festivalul de Film de la Veneţia: „L’Evenement” de Audrey Diwan a primit Leul de Aur. Lungmetrajul românesc „Imaculat”, cel mai bun debut / Lista completă a câştigătorilor

”L’Evenement”, regizat de cineasta franceză Audrey Diwan, a câştigat sâmbătă seară trofeul Leul de Aur al celei de-a 78-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, unde România a fost reprezentată de trei producţii, în diverse secţiuni, iar lungmetrajul ”Imaculat” a fost desemnat cel mai bun debut, relatează News.ro.

Cea de-a 78-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia a început pe 1 septembrie şi a avut loc, la fel ca anul trecut, cu prezenţă fizică, dar cu un protocol pentru Covid-19.

Pe covorul roşu al evenimentului au păşit, între alţii, Pedro Almodóvar, Penélope Cruz, premiată pentru interpretare, Javier Bardem, Antonio Banderas, Jamie Lee Curtis şi Roberto Benigni – premiaţi pentru întreaga activitate -, Ben Affleck şi Jennifer Lopez, Maggie Gyllenhaal şi Ridley Scott, care a primit trofeul Glory to the Filmmaker.

România a fost reprezentată de ”Miracol”, regizat de Bogdan George Apetri, inclus în competiţia Orizzonti, ”Plastic semiotic”, scurtmetraj de Radu Jude, prezentat în afara concursului, şi de ”Imaculat”, de George Chiper-Lillemark şi Monica Stan, selectat în competiţia Giornate degli Autori, secţiune paralelă a festivalului. Acesta din urmă a primit şi două trofee colaterale – Authors under 40 Award pentru scenariu şi GdA Director Award.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Profesor acuzat că a hărțuit sexual o elevă: “Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiţie, frate de poliţistă“

Redacția

Ninsorile au revenit în Moldova. Cum se circulă pe drumurile naționale

Redacția

Noul spital din Fălticeni ar putea fi deschis pentru pacienţii cu coronavirus

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site