RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Femeia care a primit timp de 16 ani o pensie mai mică din vina unui funcționar își va primi toți banii înapoi. Reacția ministrului Muncii

Ministrul Muncii a reacționat după ce Digi24 a prezentat cazul unei femei din județul Alba care, timp de 16 ani, a primit o pensie mai mică decât cea care i se cuvenea legal, din cauza unui funcţionar care a trecut în sistem un cod greşit. Violeta Alexandru spune, într-un mesaj pe Facebook, că a făcut toate demersurile legale pentru ca femeia să primească integral diferența pentru cei 16 ani în care a fost privată de dreptul integral de pensie. În plus, „funcționarii publici care au greșit vor răspunde”.

„Este inadmisibil ca oameni care muncesc o viață întreagă, să fie privați de un drept câștigat cinstit, prin muncă, dreptul la pensia cuvenită integral. Pensionată în anul 2002 cu penalitate pentru ieșirea anticipată la pensie, conform legii, doamna A.B, din Alba, avea dreptul la o pensie întreagă, nepenalizată, prin trecerea la pensia de limita de vârstă, încă din luna iulie a anului 2004. Nu pot decât să mă întreb dacă acei oameni, funcționari publici din cadrul Casei de Pensii Alba care au greșit în anul 2004, când, odată cu trecerea doamnei la pensie de limita de vârstă, aveau obligația legală de a ridica penalizarea pensiei și de a plăti integral drepturile, au astăzi cea mai mică remușcare pentru cei 16 ani în care greșeala lor a îngreunat și mai mult traiul acestei doamne. Neplata tuturor drepturilor cuvenite retroactiv pentru cei 16 ani de către Casa de pensii Alba la momentul descoperirii erorii reprezintă o a doua gravă problemă. Să fii conștient că i-ai luat unui om un drept și să nu-i restitui integral suma, pentru toți acești 16 ani reprezintă o lipsă de respect față de oamenii care au muncit și contribuit în țara aceasta.

Nu voi tolera niciodată așa ceva!!!

Am sesizat Casa Națională de Pensii Publice pentru că vreau ca doamnei pensionare să i se acorde toate drepturile cuvenite. Până la ultimul leu, toți banii datorați din 2004. Față de suma deja plătită în luna aprilie 2020, astăzi, la sesizarea mea, s-au făcut toate demersurile legale pentru ca doamna să primească prin casierie sau prin mandat poștal integral diferența pentru cei 16 ani în care a fost privată de dreptul integral de pensie. Funcționarii publici care au greșit vor răspunde! Pentru șeful de serviciu vinovat, deși avea o mustrare scrisă pentru o altă eroare din urmă cu două luni, am cerut demisia!

  

Vă rog doamnă, deși e târziu să repar ceva ce v-a fost luat dintr-o greșeală gravă, să acceptați scuzele mele și promisiunea că voi face tot ce îmi stă în putință să nu mai existe astfel de cazuri în România modernă!

Voi face toate demersurile legale pentru ca situații în care, din vina funcționarilor publici au fost calculate greșit drepturile pensionarilor și nu s-au achitat retroactiv banii, să nu mai existe. Nu poate exista prescripție pentru drepturile unui pensionar când funcționarul a stabilit greșit cât i se cuvine acestuia! Voi lupta să schimb acest lucru pe care-l consider total abuziv!” – a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Ana Bîrloncea, din satul Tăuni, județul Alba, a primit o pensie mai mică decât cea care i se cuvenea legal din cauza unui funcţionar care a trecut în sistem un cod greşit. Şefa respectivului angajat al statului a spus că nu are timp să verifice tot ce fac oamenii din subordinea sa şi dă vina tot pe pensionară că nu a venit să sesizeze eroarea.

DIGI24

Related posts

Aproape 16.000 de angajaţi au ajuns până acum în şomaj tehnic

Redacția

Se mai pot mări pensiile la toamnă? Florin Cîțu: Este o decizie politică, pe care trebuie să o ia Guvernul României

Redacția

Medicamentele ieftine dispar din farmacii

Oana Cordoneanu
Încarcă...