RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Fan Courier ridică un imens “hub logistic” la Iaşi, primul din Moldova

Lucrările la centrul logistic din Iaşi al companiei de curierat Fan Courier, situat vizavi de complexul comercial Egros, avansează în ritm alert, sigla companiei fiind deja pusă pe noua clădire de pe Calea Chişinăului, pe halele care au aparţinut societăţii ieşene Technosteel LBR, fost producător de ţevi metalice. Cel mai probabil, Fan Courier se va muta în noua locaţie în prima jumătate a acestui an, au precizat surse pentru „Ziarul de Iaşi”. Publicaţia  a scris în exclusivitate încă din luna martie a anului trecut despre intenţia Fan Courier de a face un hub logistic şi în judeţul Iaşi. În prezent mai are astfel de centre în Ilfov, Cluj şi Braşov, iar în plan ar fi unul şi la Sibiu. La Arad, pe parcursul anului trecut, compania a finalizat primul HUB internaţional dedicat exclusiv comerţului online.

În primăvara anului precedent, compania arăta într-un răspuns transmis la solicitarea „Ziarul de Iaşi” că ia în calcul dezvoltarea unui hub regional în judeţul nostru. „Planul viitoarelor investiţii ale FAN Courier include extinderea reţelei de HUB-uri regionale şi modernizarea celor existente, la nivelul întregii ţări. Dată fiind dezvoltarea economică a judeţului Iaşi din ultimii ani, luăm în calcul dezvoltarea unui HUB regional şi aici, însă în acest moment vorbim doar de o intenţie. Este prematur să transmitem informaţii sau cifre despre o potenţială investiţie. În virtutea transparenţei cu care comunicăm de 25 de ani, vom informa publicul larg în detaliu despre investiţia de la Iaşi la momentul potrivit, atunci când vom avea informaţii concrete şi de interes”, ne-a transmis Fan Courier în martie 2023.

Majoritatea activelor Technosteel LBR au fost cumpărate în vara anului 2022 de către omul de afaceri Constantin Panainte. Amplasamentul industrial din Calea Chişinăului constă într-un teren în suprafaţă totală de 93.102 mp având construcţii de 43.685 mp. Panainte deţine, printre altele, şi clădirea Deco Dem Natura, situată tot pe Calea Chişinăului, unde firma de curierat are spaţiu închiriat şi îşi desfăşoară acum activitatea.

După ce va finaliza renovarea halelor care au aparţinut Technosteel LBR, Panainte urmează să le închirieze celor de la Fan Courier. Compania a fost fondată în anul 1998 de către Felix Pătrăşcanu împreună cu fraţii Adrian şi Neculai Mihai. Potrivit informaţiilor de pe site-ul lor, reprezentanţii companiei estimează o creştere a afacerilor din anul anterior cu 15%, ceea ce înseamnă o cifră de afaceri de peste 250 mil. euro în exerciţiul financiar 2023. „Focusul companiei în acest an (n.r. – 2023) a fost extinderea şi consolidarea business-ului în regiune şi digitalizarea şi dezvoltarea de soluţii alternative de livrare. Pentru 2024, FAN Courier îşi propune o prezenţă semnificativă în Europa, de aceea o direcţie de investiţii pentru anul viitor va fi dezvoltarea de noi puncte de legătură între piaţa autohtonă şi cea vest-europeană”, notează compania.

  

După cum era de aşteptat, modificările fiscale care intră în vigoare din acest an dau fiori antreprenorilor români. „Pentru 2024, ne propunem o creştere a afacerilor cel puţin la fel ca cea din acest an (n.r. – 2023), şi spun acest lucru luând în calcul mai multe variabile. Intră în vigoare o serie de modificări fiscale, care, în mod cert, vor avea un impact şi asupra noastră, deşi vom încerca să-l minimizăm. Vor urma, probabil, creşteri de preţuri la combustibili, care, din nou, vor duce la o creştere a costurilor, pe care vom încerca să o acoperim noi cât mai mult, pentru a păstra preţurile serviciilor noastre. Şi anul acesta (n.r. – 2023) ne-am confruntat cu o creştere a costurilor, ca efect al majorării salariului minim, scumpirea combustibililor şi a maşinilor. Calculele noastre au arătat un impact în costuri de 25-30%, însă pentru că aceste creşteri au venit în etape, am ales să absorbim o parte, chiar dacă ne impactează profitabilitatea”, declara anul trecut Felix Pătrăşcanu, cofondator Fan Courier.https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/a-ziarul-de-iasia-confirmat-fan-courier-ridica-un-imens-a-hub-logistica-la-iasi-primul-din-moldova-iata-calculele-fondatorilor–371467.html

Related posts

Un bărbat din Hărmănești a investit într-o afacere care a prins tot mai mult teren în România

Redacția

Elevii și studenții care vor să se angajeze pe durata vacanței trebuie să știe că trebuie să respecte următoarele reguli

Redacția

Acord de principiu privind majorarea salariului minim pe economie

Redacția
Încarcă...