NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Deces fulgerător pentru un pășcănean de 60 ani

În dimineața acestei zile, familia unui bărbat în vârstă de 60 de ani din Pașcani a intrat dintr-o dată în panică atunci când acesta s-a prăbușit la pământ.

 

Rudele l-au transportat imediat pe acesta la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Pașcani, acolo unde medicii l-au suspectat imediat de infarct miocardic. Aceștia au încercat minute în șir să-l resusciteze.

  

Din nefericire, procedurile întreprinse pacientului nu au mai avut efect, personalul medical fiind nevoit să constate decesul.

Infarctul miocardic înseamnă blocarea unei artere coronare care vascularizează inima, iar simptomele sunt de obicei dureri pronunțate în piept, brațe, mandibulă sau partea superioară a spatelui. Uneori, acestea sunt însoțite de transpirație, stare de rău, leșin, vărsături sau lipsa aerului. Î

În eventualitatea resimțirii unor asemenea simptome, medicii recomandă pacienților sau rudelor acestora să apeleze de urgență numărul unic 112 pentru solicitarea serviciului de ambulanță, întrucât intervenția medicală promptă duce, în peste 50 % din cazuri, la salvarea vieții bolnavului. 

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Primarul municipiului în autoizolare după ce a fost contact cu o persoană confirmată pozitiv!

Marius Parteni

Nelu Tătaru: Populația va fi testată, după 1 iunie, pentru a vedea imunizarea la Covid

Redacția

Copil de trei ani, la Urgențe după ce s-a ars cu ulei încins

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site