NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Exclusiv: Judecătorii ieșeni au decis că redevența datorată de ApaVital trebuie să acopere rata anuală a împrumutului BEI (DOC)

Reprezentanții societății civile au reușit să demonstreze în justiție că redevența datorată de ApaVital către municipalitate trebuie să fie într-un cuantum cel puțin egal cu rata anuală datorată către Banca Europeană de Investiții. Suma trebuie să acopere împrumutul prin care au fost reabilitate stația de epurare și rețeaua de aducțiune a apei.

 

 

Astfel, judecătorii ieșeni au anulat, în iunie 2016, Hotărârea de Consiliu Local nr. 64/2015 prin care aleșii locali au decis ca ApaVital să plătească doar o treime din banii necesari. Motivarea deciziei a fost redactată pe 4 octombrie 2016 și din ea rezultă că aleșii locali au încălcat legea.

Mai exact, magistrații și-au motivat decizia prin care au anulat această hotărâre de consiliu local, pe prevederile OUG 198/2005 care stipulează în mod clar că redevența trebuie să acopere cel puțin serviciul datoriei publice, în cazul nostru al împrumutului către Banca Europeană de Investiții.

În motivarea hotărârii, magistrații fac referire și la o adresă emisă către municipalitate de Ministerul Finanțelor Publice prin care se recomandă ca imprumutul BEI să nu fie cesionat către ApaVital ci să fie achitat din redevența datorată de operator.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, însă este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple ținând cont că ar fi, în mod evident, contrat intereselor municipalității.

Menționăm că până acum bugetul local a fost prejudiciat de ApaVital prin girul primarului Dumitru Pantazi și a aleșilor locali, cu aproximativ 2 milioane de lei, bani ce au fost supliniți din taxele și impozitele locale. Practic pășcănenii au fost puși în situația de a subvenționa operatorul regional de apă-canal, asta deși acesta a majorat prețul la servicii cu 1,3 lei.

Vezi aici:

loading...
Advertisements

Related posts

Polițiștii protestează în fața Guvernului

Redacția

Costel Alexe a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare

Redacția

Lucrările la Parcul Municipal vor fi încheiate pe 20 octombrie. Administrația locală dă vina pe constructor deoarece a întârziat comanda de materiale

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site