RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Eta Aquaridele ating punctul maxim în zilele de Paște! Cum să vezi ploaia de meteori?

Ploaia de meteori Eta Aquaride din 2024 atinge punctul maxim în nopțile de 5 și 6 mai, adică tocmai la timp pentru Sărbătorile Pascale.

Din fericire, Luna nu va lumina prea puternic, fiind în fază de Lună Nouă, astfel că există șanse mari să putem vedea cât mai mulți meteori.

Bucățile de resturi spațiale ce formează ploaia de meteori Eta Aquaride provin de la un corp ceresc bine-cunoscut, anume cometa lui Halley. Mai mult, Eta Aquaridele sunt o ploaie de meteori puternică, fiind cel mai bine observată din emisfera sudică sau aproape de ecuator, deși unii locuitori din latitudinile nordice pot, de asemenea, să observe spectacolul ceresc.

Meteorii au o viteză de 66 de kilometri per secundă

  

Cu puțin noroc și multă răbdare, vom putea vedea cel mult 50 de meteori per oră, potrivit Space.com care citează American Meteor Society (AMS), iar viteza medie a meteorilor este de aproximativ 66 de kilometri per secundă.

Ploile de meteori sunt numite după constelațiile din care par să-și aibă originea, astfel că, din perspectiva Pământului, Eta Aquaridele par să vină din constelația Vărsătorul.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Bancul zilei: Cât de friguroasă va fi luna februarie?

Redacția

Crin Antonescu îl votează pe Sebastian Burduja pentru Primăria Capitalei. Ce spune despre candidații la prezidențiale

Redacția

Dacia Sandero, cel mai vândut model din Europa în ianuarie

Redacția
Încarcă...