RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Este nevoie urgent de sânge și trombocite pentru doi pacienți grav bolnavi

Este nevoie urgent de sânge și trombocite pentru doi pacienți grav bolnavi. Alina Costina Achiței, în vârstă de 45 de ani, se luptă cu o boală gravă din cauza căreia în prezent este internată în cadrul Institutului Regional de Oncologie Iași. Nevoie de sânge și trombocite are și Răzvan Ionuț Airinei, viața sa fiind în pericol după ce a inhalat o substanță toxică.

Pot dona sânge doar persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, care nu au mai puțin de 60 de kilograme. Donatorii trebuie să aibă tensiunea arterială cuprinsă între 120/70 și 180/100 mmHG. În ziua donării, aceștia trebuie să consume un mic dejun fără grăsimi, iar atunci când se prezintă la centrul de transfuzii să aibă asupra lor un act de identitate.

Alina Costina Achiței are nevoie de ajutor din partea ieșenilor

Alina are nevoie de sânge pentru a putea continua lupta cu boala gravă de care suferă. De aceea, apropiații săi au lansat un apel prin intermediul rețelelor sociale, în speranța că mai multe persoane vor dori să-i vină femeii în ajutor și vor dona sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Iași. Trebuie precizat că se poate oferi orice grupă de sânge. Donatorii trebuie să specifice numele pacientului şi spitalul la care este internat.

  

„Este nevoie urgentă de sânge! Alina Costina Achiței, în vârstă de 45 de ani, este internată la Institutul Regional Oncologic Iași!!! Are grupa de sânge A2 pozitiv!! Se poate dona indiferent de grupa sanguină la Centrul de Transfuzie Sanguină Iași, str. Nicolae Bălcescu, nr. 21, de luni până vineri, între orele 7.30-13.30! Nu uitați să menționați că donați pentru Alina Costina Achiței! Vă mulțumim”, se menționează în mesajul postat de apropiații Alinei.

Tânărul pompier are nevoie urgent de sânge și trombocite

Nevoie de ajutor are și Răzvan Ionuț Airinei, un tânăr în vârstă de 28 de ani, pompier în cadrul ISU Suceava. Marți, 23 mai, Răzvan a participat la stingerea unui incendiu la Costâna. În timpul intervenției, el și doi dintre colegii săi au acuzat stări de rău, iar martorii spun că ar fi fost vorba de comportamente specifice persoanelor care au luat diferite substanțe psihotrope. Cei trei au fost duși la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava.

Doi dintre ei au plecat acasă după ce și-au revenit, dar starea lui Răzvan s-a agravat. Substanța toxică inhalată în timpul intervenției îi pune viața în pericol. Răzvan are nevoie de sânge, plasmă și trombocite. Ieșenii pot dona pentru Răzvan Ionuț Airinei la Centrul de Transfuzie Sanguină Iași.

„Răzvan Ionuț Airinei este internat la Institutul Fundeni din București, la secția ATI. Familia face apel la donarea de trombocite și plasmă. Se poate dona la orice centru de transfuzii pentru el, orice grupă de sânge, dar în special 0 pozitiv”, se menționează într-un mesaj postat pe Facebook.

sursa www.bzi.ro

Related posts

Căpușele, pericolul din iarbă

Redacția

10 alimente anti-oboseală

Redacția

Băuturile răcoritoare care conțin zahăr vor fi supraimpozitate

Redacția
Încarcă...