RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Este Moș Crăciun îngropat în Irlanda? Povestea Sfantului Nicolae din Myra, care a inspirat tradiția

În preajma sărbătorilor de Crăciun, BBC Travel publică una dintre poveștile preferate de sărbători, care prezintă o legendă puțin cunoscută despre Sfântul Nicolae, inspirația din spatele lui Moș Crăciun.

Printre pășunile verzi de dealuri presărate cu oi care pasc și un cimitir cu morminte care datează din secolul al XIII-lea, ruinele bisericii St Nicholas se înalță deasupra casei familiei lui Maeve și Joe O’Connell. Printre cei care se odihnesc veșnic aici se numără primii locuitori ai domeniului, enoriași ai bisericii și – conform legendei locale – Sfântul Nicolae din Myra.

Da, Sfântul Nicolae care l-a inspirat pe Moș Crăciun.

Astăzi, soții O’Connell sunt proprietarii și singurii locuitori umani (în viață) din Jerpoint Park, un oraș medieval părăsit de 120 de acri din secolul al XII-lea, situat la 20 km sud de orașul Kilkenny, Irlanda.

  

Situată de-a lungul punctului de intersecție al râului Nore și al râului Little Arrigle, așezarea (numită anterior Newtown Jerpoint) se crede că a fost fondată de normanzi, care au sosit în Irlanda în jurul anului 1160 d.Hr.

Potrivit unui plan de conservare întocmit de Consiliul Patrimoniului Irlandez, orașul a înflorit până în secolul al XV-lea,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Reacția REPER în dosarul în care e vizată Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății

Redacția

Arafat: În scenariile noastre luăm şi eventualitatea unui cutremur de 8 grade, asta nu înseamnă că ştim că va fi, nu înseamnă că sigur va fi, dar noi trebuie să ne pregătim pentru aşa ceva

Redacția

​Ce au în comun gătitul și cultura organizațională? Care sunt prioritățile de HR în 2024?

Redacția
Încarcă...