RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii pășcăneni participă în număr mare la pregătirea pentru sesiunea din toamnă a bacalaureatului

Pregătirea pentru sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat se desfășoară cu succes în municipiul Pașcani. Centrul de pregătire pentru elevii care nu au reușit să treacă de prima sesiune de bacalaureat a fost stabilit la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”.

 

Directoarea Liliana Centea a declarat că elevii s-au prezentat în număr mare încă din prima zi.„Până la această dată sunt în jur de 80 de copii prezenți la pregătire. Unii copii participă la două trei discipline, alții la câte o disciplină, depinde de numărul examenelor picate la bacalaureat”, ne-a declarat Liliana Centea, directorul Colegiului Căi Ferate „Unirea” Pașcani.

  

La pregătire se prezintă elevi de la toate școlile din Pașcani dar și din Tg. Frumos, iar materiile studiate sunt limba și literatura română, matematica, chimia, fizica, biologia și logica.„La română se prezintă în jur de 45-50 de copii, la matematică tot în jur de 50 de elevi pe zi. Mai puțini elevi sunt cei care se prezintă la istorie, biologie, geografie, chimie și logică. Fiecare cadru didactic are o sală repartizată în corpul B de școală, copii știu exact în ce sală se face pregătirea pentru disciplina respectivă. Sperăm să fie o pregătire eficientă, și sperăm să fie numărul mai mare de reușiți la bacalaureat în sesiunea din toamnă”, a mai adaugat Centea.

Cei 13 profesori care îi pregătesc pe elevi vor fi remunerați pentru această perioadă, fiind plătiți cu ora. Elevii pot merge la pregătire până pe data de 18 august.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

De luni încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. Ce trebuie sa facă părinții?

Redacția

Desene pentru Ziua Europei la Casa de Cultură

Oana Cordoneanu

Premii obținute de trei elevi de la Colegiul „Sadoveanu” la un concurs de fizică

Iulia Huțanu
Încarcă...