RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii au drept de vot în şcoală

Reprezentantul elevilor va avea drept de vot la şedinţele consiliilor de administraţie din cadrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar, potrivit ordinului semnat de ministrul Educaţiei.

Condiţia este ca acesta să fi împlinit 18 ani, iar în cazul în care nu există elevi majori în unitatea şcolară, reprezentantul acestora participă cu statut de observator, fiind convocat obligatoriu de preşedintele consiliului de administraţie la şedinţele la care se dezbat problematici privind elevii.

Reprezentantul elevilor, care a împlinit 18 ani, este ales prin vot secret de colegii de şcoală. De precizat că locul pentru elev în consiliul de administraţie a fost alocat din cota rezervată părinţilor. 

  

„Consiliul Naţional al Elevilor consideră că un factor de referinţă al dezvoltării sistemului de învăţământ şi al creşterii calităţii procesului educaţional este prezenţa elevului în cadrul Consiliului de Administraţie, pentru că elevul este cel care se loveşte direct cu problemele procesului educaţional şi cel asupra căruia impactul deciziilor la nivel şcolar se resimt cel mai mult”, arată membrii Consiliului Naţional al Elevilor.

sursa www.ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Revista în limba franceză a Colegiului “M.Sadoveanu” Pașcani a împlinit 10 ani!

Carmen Bălăceanu

Luni începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Câți elevi din Pașcani s-au înscris?

Irina Gherasim

Ministrul Educației: Anul acesta s-ar putea renunța la teze

Redacția
Încarcă...