NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevi și profesori de la Școala Gimnazială Sirețel au participat la o mobilitate Erasmus+ în Bulgaria

Comunicat: În perioada 21- 25 octombrie, 8 elevi și 2 profesori de la Școala Gimnazială Sirețel au participat la cea de-a doua mobilitate transnațională care a avut loc în orașul Dobrich, Bulgaria în cadrul Parteneriatului Strategic cu titlul NEW.T.O.N. – New Things through Old kNowledge, derulat prin programul Erasmus+ Acțiune cheie 2, Educație școlară.

 

Proiectul se derulează în perioada 01.09.2018-31.08.2021 și urmărește cooperarea și implicarea a patru țări europene: Turcia, Bulgaria, România și Italia.

Tema mobilității a fost ”Matematica în fabrici”, iar activitățile organizate de școala-gazdă din Bulgaria au fost diverse și antrenante, toate având drept scop conștientizarea de către elevi a faptului că matematica reprezintă un instrument esențial ce poate fi folosit pentru a rezolva diferite situații întâlnite în viața de zi cu zi.

Pe lângă activitățile desfășurate în școala gazdă, elevii și profesorii au vizitat o fabrică de pâine, au participat la ateliere de lucru desfășurate în galerii de artă și biblioteci. Toate activitățile desfășurate au avut ca scop dezvoltarea abilităților matematice, îmbunătățirea competențelor de comunicare în limba engleză și a abilităților sociale.

De asemenea, elevii au avut ocazia de a participa la cursuri interactive de robotică și STEAM, unde au învățat cum să controleze un robot și cum să folosească diverse componente electronice pentru a crea diferite invenții.

La final, elevii și profesorii au primit certificate care atestă participarea lor la cea de-a doua mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ NEW.T.O.N.

loading...
Advertisements

Related posts

In comuna Ciohorani se investeste in educatie

Redacția

Concursul lecturi sadoveniene a reunit elevi din județul Iași și din Republica Moldova

Irina Gherasim

Săptămâna istoriei la Ruginoasa

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site