RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevi şi profesori de la Liceul Teoretic ”Bogdan Vodă” din Hălăucești, într-o nouă experiență Erasmus+

În perioada 5 – 10 martie, un grup de elevi şi profesori de la Liceul Teoretic „Bogdan Vodă” Hălăuceşti, au participat la a patra mobilitate din cadrul Proiectului Erasmus + KA 229 – School Exchange Parterships – „Students Actively Learning Entrepreneurial Skiels”, în localitatea Aalst, la Liceul Go! Handelschool, din Belgia.

            Principala activitate a mobilităţii a constat în identificarea unor idei de afaceri din domeniul fitnessului, coaching-ului în sport şi a infrastructurii sportive. Activitatea a urmărit scopul proiectului şi anume acela de a facilita cooperarea prin schimbul de idei, opinii şi perspective ale tinerilor din ţările participante, prin generarea de idei de afaceri relevante pentru economia locală. Astfel, la sfârşitul mobilităţii grupele mixte  au prezentat mici afaceri care au vizat crearea de oportunităţi persoanelor cu dizabilităţi sau afaceri din domeniul fitnessului şi a articolelor sportive.

            Un moment important al mobilităţii, a constat în prezentarea proiectului Aquatopia de către managerul acestuia. Acest proiect a constat în construirea unei baze sportive destinată înotului şi a activităţilor recreative pentru membrii comunităţii. Au fost prezentate informaţii despre proiectarea bazei, despre buget, despre gestionarea afacerii, despre costurile de întreţinere şi despre profit. Proiectul a reprezentat un exemplu de bune practici pentru echipele multinaţionale.

            Competenţa interculturală, s-a dezvolatat în special în cadrul activităţii care a vizat identificarea unor informaţii referitoare la ţara natală pe rafturile bibliotecii publice locale,  Utopia. Deşi iniţial părea că misiunea este una dificilă întrucât informaţiile despre România erau foarte puţine, în final elevii noştri au descoperit informaţii despre Nadia Comăneci, despre munţii Carpaţi, despre Revoluţia din 1989. Au descoperit chiar şi romanul Domnişoara Cristina de Mircea Eliade şi un dicţionar bilingv.

  

            Vizitele culturale din Bruxelles,  Bruges şi Gent au constituit un bun prilej pentru ca elevii să-şi sporească încrederea în sine , în contexte străine şi să-şi dezvolte abilităţile lingvistice. Obiectivele importante ale oraşelor Bruxelles şi Bruges au fost prezentate de către elevii şcolii partenere, care au lansat şi provocarea de a descoperi informaţia eronată strecurată  în prezentare, informaţia descoperită de către elevii noştri. În oraşul Gent, echipele naţionale au avut ca sarcină  utilizarea unei aplicaţii cu ajutorul căreia au fost descoperite principalele puncte de atracţie ale oraşului: Turnul Belfort, primăria oraşului, Catedrala Sf. Bavo, Podul Sf. Mihail, portul medieval al oraşului, Biserica Sf. Iacob, etc.Din nou elevii noştri au câştigat competiţia.

            Au fost organizate şi competiţii de badminton şi bowling.

            Pe tot parcursul vizetelor s-a remarcat respectul pentru trecut prin conservarea tuturor clădilor vechi şi prin păstrarea vechilor tradiţii. S-a evidenţiat şi dragostea poporului belgian pentru ciclism.

            Nu puteau fi uitate nici produsele culinare specifice ţării gazdă.S-a dovedit că ciocolata belgiană şi diferitele sortimente de vafe îşi merită renumele primit.

            Prin participarea la această mobilitate, Liceul Teoretic „Bogdan Vodă” Hălăuceşti şi-a îmbogăţit dimensiunea europeană prin transferarea de bune practici şi  prin activităţile de diseminare care vor urma.

Related posts

Percheziţie în cancelarie. Prins cu droguri în ghiozdan la vârsta de 13 ani, un băiat din județul Iași l-a denunţat pe liceanul de 17 ani de la care a cumpărat

Redacția

Elevi de la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” în Parlamentul Portugaliei

Răzvan Grecu

Un elev bătut și umilit de colegi s-a aruncat de la etaj, pe geamul unei şcoli

Redacția
Încarcă...