NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevă din Pașcani, nominalizată la Campania „Oamenii Timpului”, categoria „Tinere Valori”

O elevă de clasa a X-a din Pașcani se numără printre nominalizații din întreaga țară, Republica Moldova și Ucraina la o campanie construită pentru recunoașterea tinerelor valori.

 

Este vorba despre Laura Cornei care învață la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” Pașcani și a devenit campioană mondială la dezbateri în urmă cu patru luni.

  

Reușita ei este remarcabilă, dat fiind că a surclasat participanții țărilor unde dezbaterile sunt o adevărată tradiție.

A obținut premiul I și medalie de aur fiind în condițiile în care a fost singura reprezentantă a României și se înscrisese în clubul de dezbateri cu doar patru luni înainte de competiția din Marea Britanie. Cea care o susține îndeaproape în activitatea pe acest segment este profesoara Daniela Orășanu, întemeietoarea Clubului Narnia, care a însoțit-o pe Laura la Oxford.

Concursul a fost organizat de The Oxford Union Society, fondat în 1823, iar în acest an au concurat tineri din 43 de state.

Acum Laura are nevoie de voturi pentru a câștiga. Perioada destinată acestei etape este 16 octombrie – 1 decembrie 2015 când publicul va putea vota candidații preferați prin intermediul sistemului electronic pus la dispoziție pe site-ul www.oameniitimpului.ro.

Campania Oamenii Timpului este un eveniment anual inițiat de revista de cultură contemporană Timpul și organizat de Asociația Revistei Timpul (ART), în parteneriat cu instituții administrative și culturale, precum și cu instituții academice și economice.

Categoriile pentru care vor fi selectați nominalizații sunt: Literatură, Arte, Educație și Cercetare, Societate civilă, Diplomație publică, Memorie și istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate și Antreprenoriat.

 

Criteriile de selecție vor viza notorietatea nominalizatului în domeniul respectiv, însă accentul se va pune pe activitatea care l-a făcut remarcat în perioada octombrie 2014-septembrie 2015, în baza căreia se va realiza și promovarea sa de-a lungul întregii campanii.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements

Related posts

Se reiau cursurile ”față în față” la Școala ”Iordache Cantacuzino” și Liceul ”Miron Costin”

Redacția

Kartiștii pășcăneni se întorc sâmbătă la volanul mașinilor

Teona Gherasim

Iohannis: Noul an şcolar începe pe 14 septembrie; majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site