RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevă de la Colegiul „Unirea”, în TOP 3 „Cei mai buni traducători români în limba engleză ai UE”, în cadrul concursului „Juvenes Translatores”

O elevă din clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic CF „Unirea”, în urma participării la Concursul „Juvenes Translatores”, a intrat în top 15 „Cei mai buni traducători români ai UE” și top 3 „Cei mai buni traducători români în limba engleză ai UE”. Lorena Carp a fost îndrumată de profesorul din cadrul instituției de învățământ Simona Acsinte Ioniță.

„Juvenes Translatores, organizat de Comisia Europeană, recunoaște meritele celor mai buni tineri traducători ai Uniunii Europene. Premiul elevei noastre Lorena Carp, clasa a XI-a A, înseamnă că face parte din TOP 15 „cei mai buni traducători români ai UE” și TOP 3 “cei mai buni traducători români în limba engleză ai UE”. Premiile sunt acordate pentru toate cele 24 limbi oficiale vorbite în spațiul european. Mesajul transmis de organizatori fiind relevant în acest sens: Deși nu putem desemna decât un câștigător pe țară, numeroși alți elevi au demonstrat abilități remarcabile. Evaluatorii doresc să le acorde o diplomă de mențiune specială în semn de recunoaștere a traducerilor lor excepționale”, conform postării de pe pagina de Facebook a Colegiului „Unirea”.

Potrivit Comisiei Europene, anul acesta 2.883 de participanți și-au testat competențele lingvistice prin traducerea unui text în și din oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.

Related posts

„Balul Bostăneilor” la Colegiul Tehnic CF Unirea

Oana Cordoneanu

Flashmob împotriva traficului de persoane, cu elevii de la Colegiul “Sadoveanu”

Ema Roman

Școala Lunca pierde personalitatea juridică, din lipsă de elevi. Se va subordona Școlii ”Iordache Cantacuzino”!

Marius Parteni
Încarcă...