RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Efectele furtunii de ieri: animale electrocutate, gospodării și culturi afectate, rețele de canalizare înfundate și tone de balast cărat în stradă (FOTO – VIDEO)

Precipitațiile căzute ieri după-amiază la Pașcani au provocat pagube mari unor familii din municipiul nostru. Vântul puternic a smuls acoperișul unei case din suburbia Blăgești, doi cai au murit după ce au călcat un fir de înaltă tensiune căzut la pământ, iar zeci de culturi au fost distruse. Gheața căzută putea fi văzută și astăzi în gospodăriile unor oameni. Mult așteptata ploaie a lăsat pagube importante în urmă.

Astăzi dimineață doi tineri din Hărmănești au trecut pe lângă moarte. Ei plecaseră cu căruța să încarce balast, dar pe drum au rămas fără caii de la căruță. Animalele au călcat un fir căzut de la un stâlp de înaltă tensiune și au fost electrocutați. Căruțașii au scăpat teferi deoarece au observat la timp chinurile prin care trec animalele și s-au ferit de cablu de înaltă tensiune. În suburbia Blăgești precum și în multe alte localități curentul electric a fost oprit ieri noapte din cauza defecțiunilor.

În câteva minute ploaia de ieri a smuls acoperișul unei familii din Blăgești. Proprietarul casei nu a putut face absolut nimic în fața furiei naturii. Gheața căzută a distrus multe culturi, iar ea poate fi găsită și acum în gospodăriile lor.

  

Probleme au apărut și pe străzile din municipiul Pașcani, după rafalele de ploaie. Canalizările au făcut față cu greu, iar pe unele străzi apa a îngreunat circulația rutieră. Situația cea mai delicată s-a înregistrat pe strada 1 decembrie 1918 la intersecția cu Mârzasca. Tot pietrișul de pe panta ce duce spre zona deal a fost purtat de ape în stradă. Acest lucru a dus la îngreunarea traficului rutier, iar canalizările au fost înfundate.

Directorul tehnic al Prest Serv Apa SA susține că vinovați sunt și cetățenii municipiului care aruncă în rețeaua de canalizare diferite resturi menajre, care normal ar trebui duse la ghenele de gunoi.  

{flv}diverse/gheata blagesti{/flv}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Recomandări privind protecţia populaţiei pe timpul caniculei

Redacția

Persoanele trecute de 45 ani, considerate bătrâne de angajatori

Redacția

Cea mai înaltă incidență a sărăciei în România s-a înregistrat în rândul tinerilor sub 25 de ani, în anul 2022

Redacția
Încarcă...