NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Gheața a distrus ieri 100 de hectare de culturi ale AgroComplex, pe lângă cele 1000 afectate de secetă

Gheața ce s-a abătut ieri asupra zonei Pașcani a provocat mari pierderi societăților agricole ce lucrează suprafețe de teren pe raza municipiului. AgroComplex Lunca SA, cea mai mare societate de profil din zonă, are afectate 100 de hectare de teren pe care au fost cultivate soia, sămânță de porumb și floarea soarelui. Pierderile, potrivit oficialilor societății sunt foarte mari, în jur de 6.000 – 7.000 de lei de hectar

”Doar ieri am înregistrat o pierdere foarte mare. Chiar dacă sunt asigurate culturile, cheltuielile cu înființarea lor sunt mult mai mari în comparație cu ce am putea primi de la firma de asigurare. Au fost afecate culturile cu soia, porumb și floarea soarelui”, ne-a declarat Bogdan Pantazi, director AgroComplex Lunca SA.      

Societatea va înregistra anul acesta pierderi și din cauza secetei. Din cele 3200 de hectare cultivate, 1200 sunt afectate. Pierderea cea mai mare se înregistrează la cultura de porumb. Cât privește dacă prețul pâinii va crește, Bogdan Pantazi ne-a explicat:

  

”Nu ne-am gândit încă la așa ceva. Societatea noastră mai are în stoc grâul din cultura de anul trecut. Dacă va trebui să luăm în calcul creșterea prețului este posibil să o facem datorită scumpirii energiei electrice și a gazului. Cât privește cartoful nu știm deocamdată care va fi producția din acest an”,  a spus Bogdan Pantazi.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Guvernul pregăteşte bugetul de stat pentru 2021

Redacția

FABRICAT ÎN ROMÂNIA. Cea mai mare fabrică din Europa de huse și centuri de siguranță pentru scaune auto destinate copiilor, la Pașcani

Redacția

Inovație! Automat cu lumânări și tămâie la intrarea într-un cimitir

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site