RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Edilii pășcăneni au premiat azi fetele de nota 10

Astăzi la sediul Primăriei cele trei absolvente care au reușit să obțină nota maximă la examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională au fost premiate de Consiliul Local și primarul Dumitru Pantazi. Irina Amariței, Cristiana Dumea și Andreia Luca au primit fiecare o diplomă, un buchet de flori și câte 2.000 de lei.

Puteți vedea mai multe imagini de la festivitatea de premiere doar pe pagina noastră, facebook.com/Newspascani !

Jumătate din sumă a fost acoperită de la bugetul local, jumătate din buzunarul consilierilor și din donația societății Agrocomplex Lunca SA. Se pare că nu toți consilierii au donat banii pentru premii – fostul primar Grigore Crăciunescu, care nu a fost încă validat și nu a participat la ședințe, și liberalul Dorin Nechifor, care nu a fost de acord cu această chetă și a cerut finanțarea integrală de la bugetul local.

  

La ceremonie au fost prezenți consilierii Carmen Apostol, Vasile Pleșca, Eduard Dumea și Vasile Haldan, administratorul public Gică Zanet, viceprimarul Vasile Axinte și primarul Dumitru Pantazi. Acesta din urmă a felicitat pe cele trei fete și pe cei care au contribuit la succesul lor: „Felicit în primul rând cele trei eleve care au reușit să obțină rezultate deosebite pe parcursul anilor de studiu, pentru mediile obținute la Bacalaureat și Capacitate. Felicit cadrele didactice care au contribuit la formarea și pregătirea lor pe parcursul acestei perioade, și bineînțeles felicit familia care a constituit suportul moral și material. Vă urez succes în continuare și sunt convins că în viitor veți face cinste școlii, familiei și nu în ultimul rând acestui municipiu care a dat an de an oameni bine pregătiți societății!”, a spus Dumitru Pantazi.

Emoționate și fericite, fetele așteaptă sfârșitul vacanței și începerea noului an școlar. Ele au mulțumit părinților și profesorilor și au vorbit puțin despre planurile lor de viitor. Cea mai tânără dintre premiante, Andreia Luca, absolventa ciclului gimnazial cu cea mai mare medie din județul Iași, a ales să continue la Liceul Teoretic „Miron Costin”. Ea a fost admisă prima la specializarea cea mai căutată a școlii, Științe ale naturii, și își dorește să devină medic stomatolog.

Așa cum era de așteptat, Cristiana Dumea și Irina Amariței au reușit să intre la facultățile pe care le doreau. Cristiana Dumea va studia japoneză și engleză la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, iar Irina Amariței va urma Dreptul în cadrul aceleiași Universități și al Colegiului Juridic Franco-Român.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Curs festiv, la finalul clasei a XII-a, pentru elevii de la Colegiul „Mihail Sadoveanu”. Georgiana Lăbonțu este șefa de promoție

Iulia Huțanu

Premiere de sfârșit de an școlar, la Liceul “Miron Costin” din Pașcani. Diplome și bani pentru olimpicii școlii

Ema Roman

Incident la Colegiul „Sadoveanu”. Un elev al unității de învățământ lovit pentu o postare pe Facebook. Poliția confirmă agresiunea

Marius Parteni
Încarcă...