e-Factura, obligatorie de la 1 ianuarie 2024, Foto: Hotnews / Florin Barbuta
Webinariile ANAF pe tema e-Factura continuă să genereze întrebări practice, mulți antreprenori încercând să se conformeze, mai ales că de la 1 iulie 2024 amenzile sunt dure. Așa s-a întâmplat și marți, răspunsurile fiind furnizate de două angajate ale Fiscului de la Bacău.
1. ONG-urile sunt obligate să transmită facturile în e-Factura?
ANAF: ONG-urile, organizațiile non-profit, partidele politice și alte asociații și fundații nu au obligația transmiterii facturilor prin sistemul e-Factura în perioada 1 iulie 2024 – 30 iunie 2025.
2. Unui cabinet stomatologic i se cere de către pacient o factură pe firmă pentru decontare, trebuie să emită e-Factura în acest caz?
ANAF: Codul fiscal specifică faptul că societățile ori contribuabilii care desfășoară activități fără drept de deducere nu au obligația emiterii facturii, dar în momentul emiterii facturii, considerăm că factura respectivă ar trebui trimisă prin sistem.
3. Cum se procedează în cazul în care din greșeală o factură în relația B2B a fost transmisă de două ori și validată de două ori în sistemul e-Factura. Cum se corectează această situație?
ANAF: Dacă este vorba despre aceeași factură,
» Citește continuarea pe pagina autorului