RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Dumitru Pantazi candidează pentru un nou mandat de primar. Constantinescu susține ideea organizării unui referendum (Foto – Video)

Organizația PSD Pașcani a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă, candidatul pentru funcția de primar al municipiului, la alegerile locale din 5 iunie 2016. Ceea ce ar fi trebuit să fie un eveniment important, s-a transformat într-un eșec, chiar din cauza celor care au apărut în fața camerelor de luat vederi.

 

 

  

Cea care a făcut anunțul a fost purtătorul de cuvânt al formațiunii politice, Gabriela Nedelcu, iar mai apoi au urmat câteva declarații politice din partea lui Dumitru Pantazi și a parlamentarilor pășcăneni.

Candidatul PSD și-a început discursul prin a se disculpa față de cetățeni pentru votul împotriva referendumului, dat în urmă cu două zile de consilierii PSD. Acesta a afirmat că municipiul trebuie să se dezvolte și că cele 13 milioane de euro sunt certe, iar investițiile vor fi demarate în perioada următoare.

În loc să ofere cetățenilor motive întemeiate legat de o nouă candidatură, primarul a preferat să se lupte cu trecutul.

De partea cealaltă, parlamentari pășcăneni au întâmpinat dificultăți în a-și exprima poziția față de ApaVital. Senatorul Florin Constantinescu a fost singurul care a declarat deschis că dacă ar fi fost chemat la discuții, probabil că ar fi putut să își convingă colegii consilieri să voteze pentru organizarea referendumului pe tema apei.

În schimb, Neculai Rățoi a trecut de la declarațiile anti ApaVital, la cele de susținere a operatorului ieșean, motivându-și schimbarea de opinie cu subiectul investiții, doar pentru a-l susține în declarații pe candidatul Dumitru Pantazi. Acesta a lăsat să se înțeleagă, în mod fals, că decizia de a vota împotriva referendumului ar fi aparținut consilierilor, și nu șefului organizației, Dumitru Pantazi.

În altă ordine de idei, primarul Pantazi a considerat că problemele sale cu legea nu vor influența rezultatul votului din 5 iunie 2016, deoarece există prezumția de nevinovăție. Cât despre nemulțumirile pășcănenilor pe tema apei, tot acesta a promis că în perioada următoare se va implica astfel încât operatorul ieșean să încheie convenții individuale, acolo unde legea o permite, fără a oferi un termen.

Primarul a mai apreciat că cetățenii nemulțumiți de serviciile operatorului de apă, sunt în preponderență rău platnici. 

{youtube}oYfOc-zfNmg{/youtube}

Related posts

BOR le cere enoriașilor să nu primească calendare ortodoxe de la partide. Patriarhia acuză un astfel de calendar „cu greșeli liturgice”

Redacția

Cârtița din DGA. Comisarul șef Cătălin Țibulcă făcea dosare la comanda lui Vasile Hoțu’ și îl informa pe afacerist despre anchetele DNA

Redacția

Calendarul complet al alegerilor, anunțat de Marcel Ciolacu. Vezi când vor avea loc alegerile

Redacția
Încarcă...