RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Drumarii ieșeni amenință cu răfuiala în instanță

Zeci de salariati ai Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi sunt la un pas de a chema in judecata institutia angajatoare. Acestia sunt hotarati sa se adresze magistratilor, fiind nemultumiti de taierile salariale ce li s-au aplicat in ultima perioada.

Este vorba despre hotararea de micsorare a lefurilor, luata la nivel central. Sute de drumari au suferit in urma acestei decizii, ajungand ca fluturasul de salarii sa indice o scadere a drepturilor salariale chiar si cu 35 la suta. Disperati, angajatii au protestat luna trecuta la Bucuresti, in fata sediului Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR). Mai mult de atat, acestia s-au trezit cu limitarea sporurilor cu 45 la suta. Sub amenintarea concedierilor, multi dintre angajatii ieseni au cedat presiunilor exercitate asupra lor si si-au dat acordul pentru reducerea salariilor. Insa aproximativ 30 de ieseni au refuzat semnarea actului aditional la contractul de munca si au inceput sa primeasca salariile micsorate fara acordul lor. “O sa-i dam in judecata pentru taierea salariala. Am facut o sesizare inclusiv la ITM. In Iasi sunt in jur de 30 de angajati care primesc salarii micsorate, cu toate ca nu si-au dat acordul. Se fac presiuni asupra lor. Vom incepe niste procese, pentru ca nu este normal ce se intampla. Sporurile pentru conditii periculoase au fost reduse cu 45 la suta“, a declarat Elena Raileanu, lider al Sindicatului Drumarilor.

sursa: Bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

A fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea Studiilor de Prefezabilitate și Fezabilitate necesare construcției Variantei Ocolitoare Iași Est

Redacția

Fostul şef al SPP Iaşi, băgat ieri la puşcărie. O carieră distrusă de nervi şi alcool

Redacția

354 de ieșeni sunt izolați la domiciliu: toți au trecut prin zone cu risc de coronavirus în Italia

Redacția
Încarcă...