RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Trei școli din Pașcani premiate la seminarul național “Parteneriat în educaţia pentru mediul înconjurător”- București

Sâmbătă, 29 septembrie, a avut loc la București Seminarul Naţional “Parteneriat în educaţia pentru mediul înconjurător”-ediţia a XX-a. Evenimentul a fost organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, la centrul de conferinţe World Trade Center. Printre premiantele acestor competiții se numără și trei școli din Pașcani.

 

  

 Scopul întâlnirii l-a constituit prezentarea celor mai bune practici în promovarea programelor de educaţie pentru mediu. Specialişti şi practicieni din domeniul educaţional au avut posibilitatea de a împărtăşi experienţe referitoare la dezvoltarea abilităţilor practice şi dobândirea competenţelor privind implementarea programelor CCDG şi a rezultatelor obţinute de către cei care promovează acest tip de educaţie.

Colegiul „Mihail Sadoveanu” s-a remarcat atât prin activitățile desfășurate cât și prin rezultatele obținute în cadrul campaniilor ecologice. Unitatea de învățământ s-a remarcat atât prin activitățile desfășurate, cât și prin rezultatele obținute în cadrul campaniilor ecologice.

Așadar, Colegiul Național “M. Sadoveanu” a primit din nou, pentru a opta oară, reconfirmarea acordării Steagului Verde și a statutului de Eco-Școală. Drapelul reprezintă simbolul succesului în educația ecologică. De asemenea, au fost oferite și Certificatele de Participare la Programele “Eco-Şcoală”, “Tineri reporteri pentru mediul înconjurător”, Campania Litter Less, “Să învăţăm despre pădure”, Eco-Fotografia Anului, Proiectul “Mănâncă responsabil”.
La final, invitaţii și-au exprimat opiniile cu privire la acţiunile pe care le întreprind în vederea formării conştiinţei tinerilor pentru un mediu curat şi sănătos. Activitățile de ecologie au fost posibile datorită implicării și susținerii comitetului Eco-Şcoala, dar și a parteneriatului școală-familie-comunitate.Mai mult decât atât, Steagul Verde și statutul de Eco-Școală vine ca o recunoaștere a eforturilor depuse în această direcție.

O altă unitate de învățământ premiată din Pașcani a fost Colegiul Tehnic CF „Unirea”. Cu această ocazie, a primit diploma și trofeul ECO-ȘCOALA, datorită reevaluării școlii ce a avut loc în luna iunie 2018, când și-au păstrat Steagul Verde, dar și a unei perioade de mai bine de cinci ani de când se numără printre școlile ce poartă cu mândrie acest titlu.
Au fost premiați, de asemenea, profesorii care pe parcursul anului școlar trecut au desfășurat lecții în natură, în cadrul programului Learning About Forests (LeAF): Anicolaesei Alexandra, Elefteriu Crina, Vatavu Adriana, Mihai Pandestina. Cadrele didactice Anicolaesei și Elefteriu au primit totodată diplome de participare în cadrul evenimentului. Elevele, Gabriela Cojocariu și Mandric Amalia, clasa a XI-a, coordonate de profesor Grigoroaea Petronela, au primit Mențiune în cadrul proiectului desfășurat pe plan național, Eco-Fotografia Anului. De asemenea, profesoarei Grigoroaea i s-a decernat Premiul Special pentru participarea cu un număr record de fotografii in cadrul proiectului, nu mai puțin de 102.

Școala Iordache Cantacuzino a fost reprezentată de învățătoarele Eugenia Nour și Mirela Novac. Cadrele didactice au fost  premiate pentru proiectele cu teme ecologice pe care le-au derulat cu elevii. 

Invitat de onoare în cadrul acestui eveniment a fost preşedintele Fundației pentru Educația Mediului, Lesley Jones. De asemenea, au mai fost prezenți, din partea Ministerului Mediului, Marisanda Pîrîianu, din partea Facultății de Geografie, Dana Constantin, care a prezentat o lucrare despre climatologie. Scopul întâlnirii îl constituie descrierea celor mai bune practici în promovarea programelor de educaţie pentru mediu. Specialişti şi practicieni din domeniul educaţional au avut, astfel, posibilitatea de a împărtăşi experienţe referitoare la dezvoltarea abilităţilor practice şi dobândirea competenţelor privind implementarea programelor CCDG şi a rezultatelor obţinute de către cei care promovează acest tip de educaţie.

Related posts

S-a scumpit învăţământul gratuit. Suma de bani pe care părinţii trebuie să o scoată din buzunar

Redacția

Veşti bune pentru personalul din şcoli

Redacția

Elevi de la Colegiul “M.Sadoveanu” Pașcani, calificați la Faza Națională a Olimpiadei de Matematică!

Carmen Bălăceanu
Încarcă...