NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Două persoane din județul Iași mușcate de șerpi

La ambele victime, un bărbat aflat la cosit pe câmp, la Rediu, şi o femeie aflată în curtea casei, la Focuri, medicii de la Iaşi le-au administrat ser antiviperin. Asta după ce au constatat că în ambele cazuri există simptome de muşcături de şarpe veninos. Astfel de muşcături sunt extrem de rare la Iaşi, singurul loc în care vipera a fost aici semnalată de zoologi fiind Valea lui David, o rezervaţie situată undeva vizavi de Metro. Muşcătura lor e veninoasă, dar nu mortală. Care e primul ajutor?

 

 

Două persoane au ajuns la spital weekendul acesta după ce au fost muşcate de şarpe, posibil de o viperă într-un caz, spun medicii, lucru nu foarte obişnuit în judeţul Iaşi.

Pri­mul caz de muşcat de şarpe este cel al unui bărbat de 62 de ani, din co­muna Rediu, Iaşi, care se afla la cosit într-o livadă când un şarpe l-a muşcat de piciorul stâng, probabil după ce a călcat pe animal, nevă­zându-l.

Bărbatul a ajuns în Uni­ta­tea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi cu o rană în zona gambei stângi şi cu o durere foarte puternică. În urma investtigaţiilor, medicii au decis să-i administreze o doză de ser antiviperin.

 

„Pacientul în vârstă de 62 a ajuns în UPU în urma unei muşcături de şarpe, posibil viperă. Acesta prezenta un edem local la gamba strângă şi durere mare. Pacientul a primit profilaxie cu ser antiviperin şi s-a decis să fie ţinut în spital, sub observaţie“, a spus profesorul Diana Cimpoeşu, me­dic-şef UPU-SMURD. Bărbatul a rămas internat sub supravegherea me­dicilor în Secţia Clinică Chirur­gie.

 

Cel de-al doilea caz este al unei femei de 34 de ani, din comuna Focuri, Iaşi, care a avut nevoie de îngrijire medicală după ce, la două ore după ce a fost muşcată de un şarpe, a început să se simte rău. Femeia a fost adusă tot în UPU „Sf. Spiridon“, unde s-a decis, în urma observaţiilor, administrarea serului antiviperin.

„Pacienta în vârstă de 34 de ani, din Focuri, s-a prezentat la spital cu o plagă la picior, cau­zată de muşcătura unui şapte. Acesta era cel mai probabil veninos, conform simptomatologiei ca­re a debutat la două ore după muş­cătură“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. După ce starea ei a devenit mai stabilă a fost internată la Clinica de Toxicologie.

Articol integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Autorităţile din Rep. Moldova au sudat uşile unui bloc aflat în carantină

Redacția

Ce metode folosesc hoţii ca să-şi convingă victimele să îi primească în casă

Redacția

Aveţi centrală termică? Veţi plăti taxă de poluare!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site