NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Dosar penal: 29 de tone de azotat de amoniu, stocate necorespunzător într-un depozit din Brăila

Poliţiştii au descoperit 29 de tone de azotat de amoniu păstrate necorespunzător într-un depozit din zona portului. Astfel, pentru neregulile constatate a fost întocmit un dosar de cercetare penală, potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila.

Poliţişti din cadrul IPJ Brăila au efectuat, pe 13 august, verificări la depozitul unei societăţi comerciale situat în incinta zonei portuare, ocazie cu care au fost descoperite 29 de tone azotat de amoniu, depozitate în aer liber, în condiţii necorespunzătoare, ambalate în 58 de saci, de 500 de kilograme fiecare, relatează Agerpres.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării”, respectiv „nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor, numai ambalate şi în locuri protejate”.

După explozia din Beirut, autoritățile din țara noastră au demarat controale în locurile despre care se știe că există acest îngrășământ. Astfel, în Portul Constanța sunt depozitate aproape 26.000 de tone de azotat de amoniu în condiții de siguranță, potrivit premierului Ludovic Orban.

Iar vineri, polițiștii au anunțat că peste 8.000 de tone de azotat de amoniu au fost confiscate, după controale făcute în toată țara.

Substanța este aceeași cu cea care a provocat uriașa explozie din Beirut, în urmă căreia peste 150 de persoane au murit și aproape 5.000 au fost rănite. 

digi24

loading...
Advertisements

Related posts

Rata criminalității în pandemie: scad infracțiunile, dar se înmulțesc cazurile de violență și abuzuri în familie

Redacția

Prognoza meteo pe luna august. Urmează patru săptămâni de foc, cu vreme caniculară

Redacția

Un tânăr a fugit de trei ori din izolare şi carantină. A primit închisoare cu suspendare

Redacția
Încarcă...