NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

DOCUMENT. Hotărârea prin care Guvernul prelungește starea de alertă de la 15 octombrie. Ce măsuri trebuie respectate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea prin care se prelungește stare de alertă cu 30 de zile, de la 15 octombrie. Aceasta include, printre altele, lista țărilor de risc pentru care se aplică restricții la sosirea în România.

MĂSURI DE PREVENIRE ȘI CONTROL A INFECȚIILOR PROPUSE A SE APLICA PE DURATA STĂRII DE ALERTĂ

1. Se menține coordonarea operațională a serviciilor de ambulanță și a serviciilor voluntare pentru situații de urgență de către inspectoratele județene/București-Ilfov pentru situații de urgență, precum și a poliției locale de către Direcția generală de poliție a Municipiului București/inspectoratele județene de poliție.
2. Se menține obligativitatea asigurării continuității activității centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile și stabilirii programului de lucru al angajaților cu avizul direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București.
3. Se propune testarea săptămânală, prin grija direcțiilor de sănătate publică, a personalului de îngrijiri care își desfășoară activitatea în așezămintele prevăzute la pct. 2.
4. Se menține obligația furnizorilor de servicii sociale de tip rezidențial de a-și organiza programul în funcție de contextul epidemiologic existent la nivel local și cu respectarea normelor în vigoare privind legislația în domeniul muncii. Activitatea la nivelul acestor servicii va fi organizată și desfășurată cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 instituite de autoritățile competente.

Întregul document poate fi consultat aici.

digi24

Advertisements

Related posts

Linia de cale ferată Adjud-Focșani–Bacău-Roman-Pașcani-Iași va fi modernizată cu fonduri europene

Redacția

Dumitru Pantazi a fost ieri audiat de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție! Vezi ce l-au întrebat magistrații! (VIDEO)

Răzvan Grecu

Cod galben de frig si ploi in aproape toata tara

Redacția
Încarcă...