RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Doar 22,83% dintre elevii ieseni au luat BAC-ul in sesiunea de toamna. Vezi rezultatele!

Din cei 2.167 de candidati care au participat la probele scrise, doar 497 au reusit sa promoveze examenul. Au fost cazuri in care elevii au reusit sa ia peste nota 5, fara sa atinga pragul de trecere a bacalaureatului, care este media 6.

 

Pe probe, cea mai buna rata de promovare (note peste 5 – n.r.) s-a inregistrat la romana (86,19%), iar cea mai slaba la matematica (37,99%).

  

 

„E un procent modest, de nivel mediu. Ma asteptam la un procent undeva intre 25% si 30%. Ma astepam spre 30% sa fie rata de promovare, pentru ca a fost un efort destul de important facut de cadrele didactice care s-au implicat in pregatire, cu tot felul de teste si cu tot felul de subiecte in acord cu modelele existente pentru probele de la bacalaureat. Insa, pe de alta parte, si contextul bacalaureatului de toamna e mai dificil, in sensul ca sunt absolventi din promotii trecute, cei care au fost corigenti, deci o oricum cu nivel de pregatire mai scazut, incat nu puteau fi asteptate rezultate spectaculoase. Corelat cu rezultatul din vara, procentul se va duce undeva peste 60%, incat exista un numar suficient de absolventi care pot urma si un drum prin universitati sau diferite tipuri de colegii. Probabil ca aceasta noua idee care a aparut, a bacalaureatului profesional,  –  de altfel ceruta si dorita de opinia publica si de elevii din zona liceelor tehnologice – , ar putea in timp sa ofere o alternativa pentru cei care isi doresc sa aiba o diploma la incheierea anilor de liceu, dar care nu tin neaparat si nici nu au nivelul de cunostinte necesar pentru a o urma un drum universitar”, a precizat Camelia Gavrila, sefa Inspectoratului Scolar Judetean.

 

Ea a mai adaugat ca, fiind  275 de candidati cu medii intre 5 si 5,98, este posibil ca, dupa contestatii, rata de promovare sa creasca cu un procent.

Rezultate Colegiul “M. Sadoveanu”

Rezultate COLEGIUL TEHNIC DE CAI FERATE “UNIREA” PASCANI

Rezultate LICEUL TEORETIC “MIRON COSTIN” PASCANI

Rezultate GRUP SCOLAR “MIHAI BUSUIOC” PASCANI

Rezultate LICEUL ECONOMIC “NICOLAE IORGA” PASCANI

Rezultate LICEUL “STEFAN CEL MARE SI SFANT” BUCOVINA PASCANI

Rezultate LICEUL “BOGDAN VODA ” HALAUCESTI

Rezultate GRUP SCOLAR TEHNIC TARGU FRUMOS

Rezultate LICEUL TEORETIC “ION NECULCE” TARGU FRUMOS



Candidatii nemultumiti de nota obtinuta vor putea depune contestatie in intervalul orar 16.00-20.00, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe 5 septembrie.

Ziarul de Iasi

 

Related posts

S-a dat startul olimpiadelor! Premii importante pentru elevii de la Şcoala Valea Seacă!

Ema Roman

Copiii școlii Blăgești continuă să își facă nevoile în latrina din spatele instituției, în timp ce Primăria alocă fonduri doar pe hârtie

Teona Gherasim

50% dintre elevi nu înțeleg ce citesc sau nu pot face calcule, dar iau bursă de merit. Cum s-a ajuns la această situație absurdă

Redacția
Încarcă...