RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Dispute între Guvernul Netanyahu și armata israeliană în legătură cu obiectivul distrugerii HAMAS /Liderul Hezbollah amenință Israelul și Ciprul

Premierul Benjamin Netanyahu a reacționat vehement, miercuri seară, la afirmațiile purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, care a declarat că nu poate fi atins obiectivul distrugerii organizației militante palestiniene Hamas, disputa riscând să afecteze continuarea ofensivei în Fâșia Gaza, în contextul în care Guvernul israelian are disensiuni puternice și cu Statele Unite, iar mișcarea Hezbollah amenință atât Israelul, cât și Ciprul.

”Hamas este un concept. Cei care cred că poate fi făcut să dispară greșesc. Oricine promite acest lucru induce publicul în eroare. Dacă Guvernul israelian nu găsește o alternativă, Hamas va rămâne în Fâșia Gaza”, a afirmat Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, într-un interviu acordat postului Channel 13.

Afirmațiile reflectă disensiunile dintre comandanții militari israelieni și Guvernul Benjamin Netanyahu privind derularea ofensivei în Fâșia Gaza.

”Guvernul israelian a stabilit că obiectivele războiului sunt distrugerea capabilităților militare și de guvernare ale mișcării Hamas. Armata israeliană este obligată să acționeze în acest sens”, a reacționat imediat premierul Benjamin Netanyahu, potrivit cotidianului The Times of Israel.

  

Pe fondul tensiunilor, armata israeliană a dat asigurări ulterior că menține angajamentele de atingere a obiectivelor ofensivei din Fâșia Gaza, subliniind că Daniel Hagari s-a referit la ”imposibilitatea eradicării ideologiei Hamas”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Missouri anunță că este primul stat american care interzice avortul după decizia Curții Supreme a SUA

Redacția

Prim-ministrul grec va remania guvernul, după criticile cauzate de incendiile de vegetație

Redacția

Răsturnare de situație: Franța anunță că jucătorii nevaccinați nu vor mai putea participa la Roland Garros. Anunțul ministrului Roxana Mărăcineanu

Redacția
Încarcă...