NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Direcţia Paşapoarte de la Iaşi, cea mai aglomerată din ţară. Puteți merge în județele învecinate

Ieşenii se pregătesc deja de vacanţa de vară. Dacă, pentru cărţile de identitate programările se fac doar săptămânal, rezervările pentru obţinerea sau înnoirea paşapoartelor se pot face abia începând cu 19 mai. Până atunci, toate „locurile” sunt ocupate.

Dacă, la Iaşi, e cea mai mare înghesuială din ţară, în judeţele din jur locurile sunt ocupate pe cel mult zece zile înainte, respectiv toată săptămâna viitoare – cazul Vasluiului. Asta, pentru că paşapoartele pot fi eliberate în orice altă localitate decât cea unde solicitantul îşi are domiciliul. Trebuie menţionat că judeţele Iaşi şi Vaslui au cei mai mulţi basarabeni care figurează cu domiciliul aici, cerinţă obligatorie pentru obţinerea cetăţeniei române.

Programările se pot face pe pagina de internet www.epasapoarte.ro – acolo unde puteţi verifica şi dacă există posibilitatea obţinerii actului mai repede într-un alt judeţ.

Dacă, în alţi ani, solicitanţii puteau să vină şi direct la ghişeu să solicite eliberarea paşaportului, acum acest lucru nu mai este posibil. Directorul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Iaşi, cms. şef Nicoleta Nistor, ne-a explicat că regulile de distanţare nu mai permit acest lucru. „Nu mai eliberăm bonuri de ordine, programarea se face exclusiv online”, a subliniat ea. Printr-un noroc, cei care vin fără programare pot doar să profite de neprezentarea altcuiva.

  

Tot efectele stării de alertă au impus şi închiderea secţiei de la Paşcani. La Iaşi funcţionează 4 ghişee, de la 8 dimineaţa până la 8 seara. 

Amintim că aglomeraţia de la Direcţia Paşapoarte s-a redus după ce, în 2018, valabilitatea actelor a fost prelungită la 10 ani pentru persoanele adulte. Pentru vârste sub 12 ani, paşaportul simplu electronic este valabil 3 ani, iar pentru cei între 12 şi 18 ani valabilitatea este de 5 ani.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Antibiotice, singura fabrică ridicată de comuniști, rămasă de stat și care acum e pe profit

Redacția

(Video) Orban, Arafat și câțiva miniștri, la Iași la plecarea unei echipe medicale în Moldova

Redacția

Plângeri penale în urma pelerinajului, de la Iași, de pe 14 octombrie: abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor

Redacția
Încarcă...