NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Dihorul care a mușcat mai multe persoane din Sirețel era turbat

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Iaşi au fost înştiinţaţi zilele trecute că, în comuna Sireţel, în apropiere de municipiul Paşcani, un dihor turbat a atacat mai multe persoane. Iniţial, dihorul a încercat să atace o fetiţă din comună, dar bunica acesteia, care i-a sărit în apărare, a fost cea vătămată în final. Aceasta s-a ales cu mai multe leziuni pe faţă şi pe picioare.

De asemenea, vecinii care au intervenit în sprijinul femeii au fost la rândul lor muşcaţi de dihor, pe care au reuşit într-un final să îl omoare. “Dihorul a fost trimis spre expertiza specialiştilor din cadrul DSVSA Iaşi, iar în urma testelor de laborator s-a confirmat că acesta avea rabie”, a precizat inspectorul Vasile Gaboran, director executiv adjunct în cadrul instituţiei ieşene.

Bunica fetei se află sub îngrijiri la Secţia de Chirurgie a Spitalului “Sf. Spiridon”, iar celorlalţi localnici care au intervenit li s-a administrat vaccin antirabic. Pentru a combate rabia, de săptămâna viitoare, DSVSA Iaşi va demara o nouă acţiune de vaccinare a vulpilor de pe fondurile de vânătoare ale judeţului. Aceasta se va realiza în cooperare cu resposabilii acestor fonduri şi cu sprijinul medicilor veterinari. “Se vor administra la vizuine aproximativ 1.370 de momeli la nivelul întregului judeţ”, a transmis Gaboran.

De asemenea, peste două săptămâni, DSVSA are programată administrarea momelilor cu distribuţie aeriană în toată zona Moldovei, cu încărcarea avioanelor de pe aerodromul din Iaşi.

sursa Ziarul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

100.000 de persoane din județul Iași vor primi alimente de la Uniunea Europeană

Redacția

Pășcănenii sunt de acord cu un referendum pe tema apei. Unii politicieni au promis că se implică, primarul susține că nu se impune! Spune-ți și tu părerea!

Răzvan Grecu

Zi de sărbătoare la Ruginoasa. Manifestări culturale prilejuite de împlinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site