RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Speranță pentru viață!  Un copil de 6 ani, din Moțca, diagnosticat cu cancer are nevoie de ajutor

Copilărie furată de o boală cruntă! Viața nu are un preț, însă lumea în care trăim ne obligă uneori să plătim pentru supraviețuire. Un copilaș în vârstă de 6 ani, din Moțca, diagnosticat cu cancer la ochiul stâng, are nevoie de ajutor! Matias Crîșmaru a învins cancerul în urmă cu 4 ani,  dar din păcate acum este o recidivă și este mult mai agresiv, sarcom Ewing  cu metastaze osoase și la coloană. Boala a avansat foarte mult.

În 2020, după ce a fost diagnosticat cu cancer, Matias a urmat 10 cure de chimioterapie, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași și  părea că merge spre bine.

Anul acesta, în luna februarie, Matias a ajuns din nou la Spitalul de Copii din Iași, unde medicii le-au spus părinților că este o recidivă

În România tratamentul nu este personalizat în astfel de situații, iar părinții au apelat la o clinică din Istanbul, pentru a mări șansele copilului.

  

În urmă cu două săptămâni, Matias a ajuns alături de părinții lui, la clinică din Turcia, de unde a venit o rază de speranță, unde sunt specialiști cu rezultate  în problema cu care se confruntă.

Până în prezent, au plătit 5.500 de euro pentru un pachet de investigații. Matias a făcut și o cură de chimioterapie care a costat 3.300 de euro, banii fiind adunați din donații. Băiețelul a rămas momentan internat în spital, pentru că nu se simte bine. Tumora este prea mare și nu i s-a putut face momentan biopsie, însă pentru că starea copilului este gravă, nu pot aștepta, medicul oncolog  a indicat începerea tratamentului cu chimioterapie, și când vor veni rezultatele finale se va definitiva planul de tratament.

Însă pentru a continua tratamentul, familia are nevoie de sprijin financiar, planul de tratament va fi foarte costisitor.

Pentru a veni în ajutorul familiei Crîșmaru, a fost creat un grup pe Facebook-Luptăm pentru Matias, unde familia, cei apropiați postează atunci când pot despre starea de sănătate a copilului, dar multe persoane s-au mobilizat și organizează licitații cu diferite obiecte, iar banii ajung în contul familiei, pentru ajutor.

Familia Crîșmaru mai are acasă, în România, o fetiță în vârstă de un an, care a fost lăsată în grija rudelor.

Cel mai negru scenariu al omului este să afle că suferă de o boală incurabilă. Și majoritatea celor care primesc acest diagnostic îl consideră ca pe un capăt de drum.  Vindecarea cancerului este o luptă în orice condiţii. Există însă și cazuri în care bătălia poate fi câștigată.

Urmează perioade dificile și micuțul Matias are de parcurs un drum anevoios, însă doar cu ajutorul nostru poate merge mai departe. Orice donație contează! 

Related posts

Târg de producători și meșteșugari locali, la Castelul Sturdza de la Miclăușeni

Carmen Bălăceanu

Agricultorii au declarat război sateliţilor

Redacția

Atenţie la bolile de sezon: Afecţiunile specifice acestui sezon se pot manifesta grav, dacă nu se apelează la medic

Redacția
Încarcă...