NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dezinformarea pășcănenilor continuă. PSA are licență valabilă până în 2017. Directorul Prisecaru:”Nimeni nu ne poate ridica licența, nu există motiv”

Continuă manipularea și bătaia de joc la adresa pășcănenilor pe subiectul ApaVital. Ultima invenție a celor care vor cu orice preț ca operatorul județean să rămână pe piața locală este aceea că fosta societate, Prest Serv Apa, nu ar mai avea licenţă de operare pe serviciile de apă, ci doar pentru epurare.

Această informație este falsă, iar cei care au prezentat-o în spațiul public nu fac altceva decât să îi determine pe pășcăneni să creadă că în cazul unui vot anti ApaVital, municipiul ar rămâne fără operator de apă. Aceasta este concluzia ce se poate desprinde. Ea rezultă și din documentele publice pe care vi le prezentăm astăzi.

 Pe data de 18 octombrie 2012 persoana juridică Prest Serv Apa SA Pașcani, primește din partea Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice licența cu numărul 2.175, Clasa 3, pentru: Serviciul Public de alimentare cu apă și canalizare. Mai jos, pe același document scrie: "Prezenta licență este valabilă conform condițiilor asociate, până la data de 18.10.2017", se arată în documentul semnat de Doru Ciocan, președintele ANRSCUP, din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

  

 Directorul Prest Serv Apă s-a arătat surprins de informațiile false apărute în presă și în spațiul public. Ioan Prisecaru spune că lunar face raportări către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, în care sunt menționate serviciile prestate, pe partea de epurare.

 "Raportăm către această instituție întreaga noastră activitate. Acum în ultimile luni de când nu mai avem sistemul de alimentare cu apă am tras o linie, în dreptul acestui serviciu. Asta nu înseamnă că nu mai avem licență. Nimeni nu ne poate ridica licența, nu există motiv. Este plătită lunar, așa cum spune legea. Nu am fost înștiințați că nu avem licență", a susținut astăzi directorul PSA Pașcani.  

 Dacă consilierii locali vor da vineri un vot în susținerea proiectelor inițiate de societatea civilă, chiar și pentru organizarea unui referendum, Prest Serv Apa poate oricând să reia relația contractuală cu cetățenii.

 În plasa celor care manipulează și mint populația pare să fi căzut și președintele Consiliului Județan Iași, Cristian Adomniței. El a fost contactat pentru a face o declarație pe subiectul ApaVital și a precizat:"operarea investiţiilor în domeniu va fi asigurată în continuare de operatorii regionali deja creaţi (în acest caz

ApaVital) prin proiectele finanţate din fonduri europene pre- şi postaderare. Aceşti operatori vor asigura şi preluarea localităţilor de mici dimensiuni, mai puţin profitabile, dar care trebuie să se conformeze cu prevederile europene. Pentru conformarea tuturor localităţilor vizate se va realiza extinderea Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară şi a Operatorilor Regionali de Apă prin preluarea acestor localităţi fără a fi create asociaţii noi şi fără preluări de localităţi între operatorii deja creaţi".

 Adomniței l-a criticat și pe deputatul Neculai Rățoi, suspectat că face demersuri împotriva ApaVital.

 " Demersul domnului deputat îl considerăm anacronic, lipsit de fundament şi se înscrie în lunga serie de fapte care încearcă să văduvească Paşcaniul de investiţii neapărat necesare, aceasta nefiind o noutate, întrucât şi în 2007 s-au mai pierdut astfel circa 11 milioane de euro pe POS I (investiţii directe şi consultanţă)", crede președintele CJ Iași.  

 În replică deputatul Neculai Rățoi a precizat: "Eu nu vreau răul cetățenilor din municipiul Pașcani. Trebuia să se facă un referendum pentru a se vedea ce dorește populația", a spus parlamentarul.

{module ApaVital}

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Bătaie de joc la adresa mediului de afaceri din Pașcani. Primarul a promis, dar nu face nimic și blochează inițiative

Marius Parteni

Costică Pânzaru, managerul Spitalului Municipal de Urgență, despre criza apei de la Pașcani:„ApaVital nu trebuie să închidă apa la cetățeni”

Răzvan Grecu

Furnizarea apei potabile este întreruptă în suburbia Boșteni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site