NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Dezbatere despre educaţia nonformală cu elevii colegiilor păşcănene

Elevii celor două colegii din Paşcani au fost chemaţi astăzi la dezbatere. Iniţiatorul acestui program, coordonatorul Lidia Andronache şi două dintre cadrele didactice implicate, se declară încântate de posibilitatea de a angrena minţile liceenilor în discuţii ample despre ceea ce presupune educaţia nonformală.

Profesoarele Daniela Orăşanu şi Angela Caserius au participat activ, împreună cu un grup de câţiva tineri în incinta Corpului Didactic la o dezbatere oficială în care atât elevii Colegiului Tehnic “CF Unirea”, cât şi cei de la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu” au vorbit liber despre una din cele trei tipuri de educaţie, respectiv educaţia nonformală.

Asortaţi cu toţii cu un papion cu tricolorul nostru, au dovedit spirit de competiţie, dar şi de echipă, foarte multă imaginaţie, spirit antreprenorial şi faptul că deţin foarte bine anumite informaţii.

Advertisements
  

Menţionăm faptul că educaţia nonformală înseamnă orice acţiune organizată în afara sistemului şcolar, prin care se formează o punte între cunoştinţele predate de profesori şi punerea lor în practică. Acest tip modern de instruire elimină stresul notelor din catalog, al disciplinei impuse şi al temelor obligatorii. Înseamnă plăcerea de a cunoaşte şi de a te dezvolta.

Advertisements

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Şcoala Germană de vară – alternativă inedită de petrecere a timpului liber! Au început înscrierile!

Redacția

Anisie, despre noul an școlar: Părinții vor afla până în 10 septembrie cum va începe

Redacția

Liceul Teoretic “Miron Costin” Paşcani îşi deschide porţile noii generaţii de elevi ai clasei pregătitoare

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site