RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Deputat Vasile Toma: Partenerii PNL-USR-PLUS sau cei care îl fac până și pe Cațavencu să se rușineze

Oare cât de mult dispreț și lipsă de respect să ai față de oameni încât să te bați melodramatic cu pumnul în piept, declamând că nu mai poți trăi de grija lor, să pozezi în salvator cu accese isterice de victimizare, în timp ce tu te agăți cu disperare de putere?! Ba, mai mult, să fii parte din distrugerea sistematică a României din ultimul an, dar să continui să afirmi că, de fapt, tu și numai tu ești soluția?

Oare cât de multă ipocrizie și câtă lipsă de scrupule să ai să servești în continuu neadevăruri flagrante, având pretenția nu doar să fii crezut, ci și susținut și tratat ca fiind imaculat?

De aproape un an, trăim una dintre cele mai acute crize. Și nu pandemia este cauza principală, ci modul în care PNL și USR-PLUS înțeleg să guverneze un stat.

Luni și luni în care am făcut apel la responsabilitate, la coordonare și colaborare pe subiectele vitale care privesc toți cetățenii acestei țări. Luni de zile în care incompetența și tratarea fiecărui român ca cifre de negociere și negoț pentru puterea și câștigurile personale și de grup au condus la sărăcire accentuată, colaps în toate domeniile și aruncarea acestei țări într-un haos din care cu greu își va reveni.
Cu o bulimie de putere egalată doar de incompetența crasă, iresponsabilitatea imensă și aroganța inimaginabilă, cei de la USR-PLUS au stat la masa bucatelor, mâncând cu șapte guri, iar acum, cu gura plină și cu stomacul și mai avid, urlă ca din gură de șarpe pozând în aceiași puritani și moraliști. Cu o mână scriu moțiuni, acuzând exact ceea ce au creat ei înșiși, în timp ce cu o altă fac misive și telefonează pentru a nu-și pierde sinecurile și privilegiile pentru care au fost și sunt capabili să facă orice.

  

Ce contează că milioane de români nu-și mai permit bunurile și serviciile de bază? Ce contează că vor sta în frig, pe întuneric și în foame? Că firmele se închid pe capete, că șomajul și inflația cresc de la o zi la alta și că vom regresa cu ani întregi? Scaunele să le fie calde, stomacul plin și buzunarul doldora! Așa, cred și eu că îți permiți să pozezi în salvator, plângând de mila românilor a căror viață le distrugi.
O moțiune de cenzură, doamnelor și domnilor de la USR-PLUS și alte așa-zise grupări de interese, nu este mijlocul dumneavoastră de șantaj și de asigurare a bunăstării personale. Înțeleg că, printr-o ipocrize și cinism sinistre, ați ponegrit și anulat orice concept și instrument de guvernare. Înțeleg că ați rămas imuni la orice apel pe care l-am făcut pentru a mai putea repara dezastrul pe care l-ați creat împreună cu partenerii pe care acum pe un obraz îi sărutați și pe altul îl scuipați. Înțeleg că nimeni și nimic nu poate reprezenta un argument la un comportament decent.

Ați distrus totul și nu vreți să vă lăsați până nu veți avea certitudinea că nu a mai rămas nimic din poporul și țara acestea.

Ați avut și aveți și acum posibilitatea să faceți bine.

Personal, nu joc și nu voi juca niciodată în piese de teatru absurd.

Nu particip la distrugerea finală a României.

Nu voi aplauda niciodată satrapii care pozează în victime.

Nu m-am folosit și nu mă voi folosi de încrederea celor care m-au delegat a le fi reprezentant în Parlament pentru a susține ipocrizia și lupta hienelor însetate de putere.

Motiunea PSD este corectă. Serioasă. Onestă. Cu șanse de reușită.

Moțiunea PSD este cea care poate asigura căderea actualului guvern dezastruos.

PSD asigură alternativa reală de competență, profesionalism și respect la guvernarea PNL-USR-PLUS, care trebuie oprită din răul pe care îl produce clipă de clipă. Indiferent de câte moțiuni ar depune unii împotriva altora doar pentru a-și asigura puterea și buzunarele.

Deputat de Iași,

Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților,

Vasile Toma

Related posts

2 aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Redacția

Ziua Francofoniei sărbătorită la Colegiul ”Sadoveanu”

Redacția

Partida Romilor Pro Europa Iași susține candidații social-democrați la alegerile din 9 iunie (P)

Redacția
Încarcă...