NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Declarație politică senator Sorin Lazăr:”Democrația participativă”

De cele mai multe ori stăm la televizor sau în fața tabletelor și citim, ne informăm, ne hrănim curiozitatea cu ”ce a mai facut” Guvernul.

 

Încă din cele mai vechi timpuri, Guvernul a deținut puterea executivă, cum e firesc, de altfel. Numai că, nu orice Guvern își asumă anumite proiecte care, chiar dacă modifică pozitiv economia țării, îl prejudiciază din punct de vedere politic.Este foarte ușor să criticăm. Încet, încet, vom ajunge să vedem doar părțile negre ale unei schimbări chiar  dacă soluția propusă e benefică societății.

  

Câteodată analizăm atat de mult un aspect sau altul, încât, cum se spune, nu mai vedem pădurea din cauza copacilor. De multe ori, ne împiedicam de foarte multe detalii, de cateva lucruri care se transforma în piedici, fie pentru că ne e greu sa renunțăm, fie să acceptam unele aspecte ale unei schimbari.

De ce ne sperie schimbarea? Orice schimbare implică un anumit grad de risc, pentru că oricând si în orice se poate întâmpla ca un aspect sau altul să decurgă prost. Adesea ne gândim prea mult la ce vrea să facă Guvernul, la circumstanțele exterioare, si prea puțin la ce vrem sau putem noi să  facem.

Trebuie să subliniez că acest Guvern nu face schimbări de dragul schimbarii. Dar nici stagnarea de teama schimbării nu reprezintă o optiune.

Natura este creata așa încât sa evolueze, nu trebuie să fim potrivici acestui sens. Trebuie să apreciem că schimbarea reprezintă progres atâta timp cât ea este realistă, realizabilă si masurabilă. Este datoria noastră să susținem o democrație participativă, să venim în sprijinul implementării proiectelor propuse de Guvern.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Peste 700.000 de persoane din judet pot vota la europarlamentare

Redacția

Dumitru Oprea: „Guvernul PSD-ALDE i-a umilit încă o dată pe ieşeni. A câta oară?“

Ema Roman

Băsescu: PSD, o menajerie populată doar cu porci, hipopotami şi cu un singur dresor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site