RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Declarația comună a Rusiei și a Chinei: ”Nu pot exista învingători într-un război nuclear”

După ce președintele Chinei, Xi Jinping a vizitat Rusia, cei doi șefi de state au emis o declarație comună. Potrivit acesteia, Kremlinul și China se pronunţă împotriva oricărui război nuclear, relatează AFP.

”Părţile declară din nou că nu pot exista învingători într-un război nuclear şi că acesta nu trebuie să fie declanşat niciodată”, afirmă într-o ”Declaraţie comună”, semnată marţi, în urma unei întâlniri la Kremlin dintre Vladimir Putin şi Xi Jinping.

Ce spune Occidentul despre declarația comună a Rusiei și a Chinei

”Nu putem considera în mod rezonabil ca China să fie imparţială” în privinţa Ucrainei, a reacţionat un purtător de cuvânt al Casei Albe.

  

De asemenea, Franţa consideră însă că China poate juca ”un rol util de a convinge Rusia să accepte cu bună-credinţă negocieri de pace” cu Ucraina.

”Din nefericire, nu constatăm în acest stadiu nicio voinţă a Rusiei de a pune capăt agresiunii sale a Ucrainei şi de a-şi retrage trupele de pe teritoriul ucrainean. Preşedintele rus continuă, din contră să afirme că Rusia îşi va atinge toate obiectivele ră

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Site-ul spitalului din Belarus unde Aleksandr Lukașenko își face analizele a fost spart de hackeri. Datele privind starea de sănătate a liderului de la Minsk au fost făcute publice

Redacția

Kim Jong Un le-a spus nord-coreenilor să mănânce mai puțin, în următorii trei ani, după închiderea graniței cu China

Redacția

Rusia ar fi furat formula vaccinului AstraZeneca și ar fi folosit-o pentru a crea Sputnik

Redacția
Încarcă...