RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Decizie definitivă a instanței: Dosarul 10 august rămâne clasat

Dosarul privind intervenția în forță a jandarmilor la protestul diasporei din 10 august 2018 rămâne clasat, a decis marți Tribunalul București, după ce a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Decizia este una definitivă.

Decizia luată de Tribunalul București vine după ce anul trecut în septembrie DIICOT a solicitat instanței de judecată să confirme reluarea investigației după ce inițial procurorul de caz a dat o decizie de clasare a informațiilor care îi vizau pe foștii șefi ai Jandarmeriei Române, respectiv pe fostul șef al Jandarmeriei Capitalei, cei care au coordonat intervenția în forță pentru dispersarea oamenilor care protestau în Piața Victoriei pe 10 august 2018 la protestul diasporei.

Astfel, acuzațiile cu privire la modul în care a fost coordonată intervenția vor rămâne clasate, însă vor continua investigațiile cu privire la cazuri punctuale de purtare abuzivă.

Ancheta urmează să fie preluată de procurorii militari având în vedere că vorbim despre fapte în care sunt bănuiți jandarmi care au calitatea de militari.

  

digi24

Related posts

Ciucă, referitor la societatea Farmec SA: Brandurile produse aici sunt extrem de cunoscute de toţi românii, dar sunt foarte căutate şi în străinătate

Redacția

Europarlamentarul Victor Negrescu cere adaptarea bugetului european la condiţiile de război şi la noile provocări

Redacția

Ligia Deca a cerut o analiză privind împărțirea anului școlar în module: Vom vedea dacă vom continua cu acest sistem pentru anul şcolar 2024-2025

Redacția
Încarcă...