NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Decizie definitivă a instanței: Dosarul 10 august rămâne clasat

Dosarul privind intervenția în forță a jandarmilor la protestul diasporei din 10 august 2018 rămâne clasat, a decis marți Tribunalul București, după ce a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Decizia este una definitivă.

Decizia luată de Tribunalul București vine după ce anul trecut în septembrie DIICOT a solicitat instanței de judecată să confirme reluarea investigației după ce inițial procurorul de caz a dat o decizie de clasare a informațiilor care îi vizau pe foștii șefi ai Jandarmeriei Române, respectiv pe fostul șef al Jandarmeriei Capitalei, cei care au coordonat intervenția în forță pentru dispersarea oamenilor care protestau în Piața Victoriei pe 10 august 2018 la protestul diasporei.

Astfel, acuzațiile cu privire la modul în care a fost coordonată intervenția vor rămâne clasate, însă vor continua investigațiile cu privire la cazuri punctuale de purtare abuzivă.

Advertisements

Ancheta urmează să fie preluată de procurorii militari având în vedere că vorbim despre fapte în care sunt bănuiți jandarmi care au calitatea de militari.

Advertisements
  

digi24

Advertisements
Advertisements

Related posts

Jocurile Olimpice: Programul sportivilor români care concurează luni, 26 iulie, la Tokyo/ Semifinale pentru înotătorii David Popovici și Robert Glință

Redacția

Înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române a murit

Redacția

LIVE Ziua 136 de război. ONU acuză Ucraina că poartă o parte din vina atacului de la azilul de bătrâni din Lugansk și pune problema ”scuturilor umane”/ Zelenski a demis fără explicații mai mulți ambasadori ai Ucrainei, inclusiv pe cei din Germania, Cehia și Ungaria

Redacția
Încarcă...