NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

De la 1 septembrie, Poliția Locală a început controalele la polița de asigurare obligatorie

Asigurarea la control! Polițiștii locali pășcăneni îi amendează cu sume cuprinse între 100 și 500 lei pe cei care nu au încheiat o asigurare obligatorie a locuinței. Legea prevede că persoanele fizice şi juridice sunt obligate să îşi asigure împotriva dezastrelor naturale toate construcţiile cu destinaţie de locuinţă din mediul rural şi urban, aflate în proprietatea acestora.

Verificarea se face în două etape. Astfel, în prima etapă, Primăria Pașcani transmite o somație înmânată de către un agent de la Poliția Locală fiecărui proprietar, iar  în a doua etapă se va constata contravenţia şi se va aplica amenda contravenţională care poate fi cuprinsă între 100 și 500 lei. Suma asigurată obligatoriu este de 20.000 euro pentru fiecare locuinţă de tip A (construcţie cu structură de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic) –  pentru care prima obligatorie pe care o plăteşte proprietarul este de 20 euro. Asigurarea este de 10.000 de euro pentru fiecare locuinţă de tip B (construcţie cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic) – pentru care prima obligatorie pe care o plăteşte proprietarul este de 10 euro.
Proprietarii locuințelor trebuie să ia legătura cu un asigurator autorizat şi să încheie un contract de asigurare obligatorie a locuinţei împotriva dezastrelor naturale.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Restricții rutiere pe strada Fântânele peste trei săptămâni

Răzvan Grecu

APIA eliberează adeverinţe pentru crescătorii de porci şi păsări

Redacția

Ce cadouri au oferit șefii Primăriei Pașcani celor din orașul Ialoveni

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site