NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

De disperare, un medic din Tîrgu Frumos a facut un lucru care te va lasa uluit. Nu s-a mai vazut asa ceva

Este un medic foarte cunoscut in oras si sute de pacienti au apelat la el de-a lungul anilor. Nici colegii nu au banuit ca poate face asa ceva. Unii il cunosc de zeci de ani si nici prin cap nu le-a trecut ca medicul respectiv ar recurge la o asemenea metoda

 

Profeseaza de zeci de ani in sistemul sanitar iesean si nimeni nu ar fi crezut ca este in stare de asa ceva. Medicul a recurs la acest gest pentru a-si salva afacerea, dar si pentru a veni in sprijinul pacientilor. Dr. Ali Ghneim a modernizat un spatiu din fostul ambulatoriu de specialitate care apartinea de fostul spital din localitate unde a amenajat un centru medical modern cu mai multe cabinete medicale de diferite specialitati. In prezent functioneaza doar serviciul de radiologie, ecografie, chirurgie si obstetrica-ginecologie. De asemenea, a amenajat si un cabinet de pediatrie si un altul de pneumologie. Ultimele doua cabinete sunt inchise de luni de zile, pentru ca nu sunt medici. Medicul Ali Ghneim incearca din luna ianuarie sa convinga vreun medic sa vina sa lucreze in centrul medical din Tg. Frumos. La un moment dat, a venit un medic pneumolog care lucra in Ambulatoriul de specialitate la Spitalul Sf. Spiridon, dar, in final, a ales Franta pentru un salariu de 3.000 de euro. Pentru ca nu reuseste sa angajeze doi medici, medicul Ghneim s-a gandit sa-i atraga cu oferte greu de refuzat. „Cabinetele de pediatrie si pneumologie sunt dotate cu tot ce este necesar, dar nu avem medici. Nu gasesc doi medici care sa vina sa lucreze aici. M-am gandit sa le ofer niste conditii deosebite ca sa-i determin sa lucreze aici. Am pus la dispozitie un apartament proprietate personala, mobilat, complet utilat, cu centrala termica medicilor care vin sa profeseze in cabinetele din centrul medical. Nu vor plati nici chirie, nici utilitati. Eu suport toate cheltuielile. De asemenea, le decontez transportul pana la Tg. Frumos si inapoi spre domiciliu in fiecare zi. Bineinteles, ca va fi si un salariu bun. Le ofer toate acestea numai sa vina medicii sa lucreze. Foarte greu gasesti un medic. Eu am nevoie de medic zilnic la cabinet. Multi aleg sa lucreze in strainatate pe bani multi. Avem foarte multe solicitari pentru cabinetele din centru, dar acolo unde nu sunt medici, pacientii sunt nevoiti sa mearga pana la Iasi. Am o promisiune de la un medic pneumolog, rezident in ultimul an, ca vine sa lucreze aici anul viitor. Imi pun speranta in el pentru ca sotia este farmacista si lucreaza aici in Tg. Frumos. Sotia este chiar de aici”, a declarat dr. Ali Ghneim.

  

Pentru modernizarea spatiului si dotarea cu aparatura medicala, medicul a investit mai bine de o suta de mii de euro, bani imprumutati din banci. „Nu caut sa castig multi bani. Daca castig eu, trebuie sa am grija sa castige si medicii cu care lucrez, dar si asistentele medicale. Lunar platesc 7.000 de lei rate la banci. Am contract cu Casa de Asigurari de Sanatate si bolnavul trebuie sa plece multumit din cabinet. Lunar, Casa ne deconteaza pentru serviciile pe care le facem intre 12.000 si 13.000 lei”, a spus medicul Ali Ghneim.

sursa bzi.ro

Advertisements

Related posts

Primăria Târgu Frumos a cumpărat măști pentru elevii unităților de învățământ și persoanele defavorizate

Redacția

Primarul din Târgu Frumos renunță la Zilele Orașului pentru alte investiții în localitate

Marius Parteni

11 blocuri vor fi reabilitate termic la Târgu Frumos în urma demersului făcut de Primărie

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site